NHL Recaps: New York Islanders winnen Battle of New York

Door

Vannacht stonden er vier duels op het programma in de NHL. Meest in het oog springende duel was de Battle of New York tussen de Islanders en de Rangers. Verder ging Toronto op bezoek bij het geplaagde Winnipeg, ontving Edmonton Oilers de Boston Bruins in eigen huis en nam Tampa Bay het op tegen Anaheim. Ed Versteeve blikt terug.

New York Islanders – New York Rangers

IMG_20151203_063251

The Battle of New York stond vannacht op het programma. Een duel met een rijke historie, maar voor het eerst werd hij in het Barclays Center van de Islanders afgewerkt. De Rangers verdedigden zes punten voorsprong voor aanvang van het duel.

Na een doelpuntloze openingsperiode nam de thuisploeg een voorsprong door een powerplay goal van Tavares. Stalberg maakte namens de Rangers gelijk. De 1-1 stand bleef ook na periode drie en overtime overeind. In de shootout besliste Okposo het duel door de enige goal te scoren; 2-1 winst New York Islanders.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs

IMG_20151203_063223

Winnipeg Jets heeft het moeilijk. De ploeg krijgt veel tegengoals en won slechts 4 van de laatste twaalf duels. Toronto Maple Leafs schraapt de punten steeds meer op de teller.

Het waren de Leafs die vroeg in het duel een voorsprong namen, maar twee goals van Drew Stafford zorgden voor een 2-1 voorsprong voor de Jets. In de derde periode schudde Winnipeg de bezoekers definitief van zich af; liefst vier goals knalden de Jets achter rookie goalie Sparks van Toronto. Een broodnodige zege van de Jets in de strijd om de playoffs.

Edmonton Oilers – Boston Bruins

IMG_20151203_063504

Boston Bruins kent, ondanks de grote uittocht van spelers in het offseason, een goed seizoen tot nu toe. Het staat op verliespunten keurig tweede in de Atlantic Division. Van Edmonton Oilers werd meer verwacht dan de laatste plaats in de competitie die het nu bezet.

In de eerste periode werd niet gescoord. Edmonton nam de leiding via een shorthanded goal van Letestu, waarna Krug de gelijkmaker noteerde. Beide ploegen scoorden nog eenmaal, waardoor met 2-2 overtime werd bereikt. Daar werd niet in gescoord. Het was Eberle die de winst verzorgde voor Edmonton. Hij scoorde de enige treffer in de shootouts.

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning

IMG_20151203_063359

Als er twee teams zijn waar meer van werd verwacht voor aanvang van dit seizoen, kunnen we Anaheim Ducks en Tampa Bay Lightning aanwijzen. Een gedeelde 24e plek op de ranglijst brengt bij beide supportersschares geen spanning in de pantalon. Vannacht troffen beide teams elkaar in Anaheim.

De teams tastten elkaar af in een eerste periode die niet kon boeien. In de 2e periode scoorde Tampa Bay als eerste via Drouin, maar trok Perry de stand gelijk. Via een powerplay goal van Marchessault namen de Bolts weer de leiding. In de laatste periode zetten de Ducks aan, maar zonder succes. Het was tekenend voor het Anaheim seizoen tot nu toe. Onmachtig om potten te breken en opnieuw lege handen in het Honda Center.

Ook leuk om te lezen