Dan Bylsma nieuwe coach Buffalo Sabres

Door

Bylsma

Wat al enkele dagen in de lucht ging, is nu officieel. Dan Bylsma is de nieuwe coach van de Buffalo Sabres.

De Buffalo Sabres hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een akkoord hebben bereikt voor vijf seizoenen met Bylsma. Hij wordt de zeventiende coach in de geschiedenis van de Sabres. Bylsma was zes seizoenen coach van de Pittsburgh Penguins, waar hij de succesvolste trainer ooit werd van de Penguins. Met die ploeg pakte hij ook een Stanley Cup, in 2009.

In 2011 won Bylsma de Jack Adams Award, dat is de prijs voor de beste coach in de NHL. In dat seizoen won hij met de Penguins de Atlantic Division. Een helse prestatie, want de ploeg werd geteisterd met heel wat blessures. Onder andere Crosby miste toen 41 wedstrijden in de reguliere competitie.

De Penguins haalden elk seizoen, onder het bewind van Bylsma, de play-offs. In twee seizoenen won hij de division titel. Het succes doorheen de jaren maakte van Bylsma de snelste coach ooit in de NHL-geschiedenis die 200 wedstrijden kon winnen, dat deed hij in amper 316 wedstrijden.

Bylsma was ook al actief op internationaal niveau. Hij was coach van Team USA op de winterspelen in Sochi 2014. USA eindigde toen op een vierde plek. Op het afgelopen wereldkampioenschap was Bylsma assistent coach bij de Verenigde Staten.

Ondanks het succes werd Bylsma in het seizoen 2013-2014 ontslagen als coach van de Penguins. Zijn contract liep wel nog door tot het seizoen 2015-2016, waardoor Pittsburgh nu, ter compensatie, een third-round pick in de 2016 NHL Draft krijgt van de Sabres.

Foto’s: Getty Images en Twitter

Ook leuk om te lezen