Canucks maken geen fout tegen Hawks

Door

De Vancouver Canucks kunnen met een gerust hart afreizen naar het Amerikaanse midwesten. De President’s Cup winnaar maakte in eigen hal geen fout en deed wat het moest doen. Ook het tweede thuisduel met de Chicago Blackhawks, die pas in de derde periode wakker schrokken, winnen: 4-3.

De titelverdediger  kon bogen op het feit dat het in twee eerdere playoffseries met Vancouver eveneens het openingsduel had verloren, maar vrijdag liet de thuisploeg de opponent aanvankelijk geen moment de illusie dat er ook maar iets te halen viel.

Al na dik drie minuten kregen de broers Daniel en Henrik Sedin een dot van een kans, maar bracht Corey Crawford nog redding. Luttele minuten later moest hij wel buigen, toen Jannik Hansen op assist van Daniel Sedin binnenprikte: 1-0.

De Blackhawks konden daar weliswaar een zevental schoten tegenover stellen, maar echte kansen leverde het nauwelijks op. Zelfs de powerplay bleek, zoals zo vaak eerder dit seizoen tegen de Canucks (1-23), totaal vruchteloos.

,,Ze zetten vaak vroeg druk,” wist Brian Campbell na de eerste periode, ,,en daardoor is hun penaltykill zo goed. Aan de andere kant moeten wij hun daar juist op proberen te pakken. Zoals wij ook nog fysieker moeten gaan spelen dan we al van plan waren.”

Campbell was nog niet uitgesproken, of de 2-0 lag al achter Crawford in het netje. Vancouver wist wel raad met hun powerplay (verdiend aan het slot van de eerste periode) en Daniel Sedin gaf het finale tikje, 2-0.

De Canucks zaten met die marge van twee in een zetel, en werden dan ook compleet verrast toen Ben Smith vanuit het niets voor de aansluitingstreffer zorgde. Aangeslagen was de thuisploeg echter allerminst, want juist voor het einde van de tweede periode, bracht Alexander Edler, met een van richting veranderd slapshot vanaf de blue line, de marge weer op twee: 3-1.

De Canucks (39-0-3 dit seizoen indien het leidt na twee periodes) kregen pas in het derde bedrijf de duimschroeven aangedraaid. Viktor Stalberg zorgde andermaal voor de aansluiting (3-2), Daniel Sedin gaf zijn ploeg weer wat lucht (4-2), waarna opnieuw Smith de spanning nog eenmaal terugbracht (4-3). Roberto Luongo oordeelde echter dat drie tegentreffers wel voldoende was.

,,Chicago bleef terugkomen,” sprak de winnende coach Alain Vigneault, ,,maar wat wil je? Zij zijn de Stanley Cup-kampioen, die ben je niet zo maar kwijt, en dat wisten we.”

Zie hier de samenvatting tussen de Canucks en Hawks:

Foto: chicagonow.com

Ook leuk om te lezen