All-Star Game prooi voor Western Conference

Door

De All-Star Game is zondagnacht een prooi geworden voor de beste spelers uit de Western Conference. In een volgepakt Staples Center was West met 148-143 te sterk voor East.

Lange tijd leek het er op dat de Western Conference over de tegenstander heen zou lopen. In de eerste drie periodes gaven de sterren uit de Eastern Conference bijna turnovers weg.

Het publiek in Los Angeles genoot daar gretig van, aangezien er bij de Eastern Conference vier spelers van de grote rivaal, de Boston Celtics, meededen.
Ray Allen, Kevin Garnett, Rajon Rondo en Paul Pierce kregen allen te maken met boegeroep en fluitconcerten, waarbij vooral de Pierce, geboren in LA, het moest ontgelden.

Een sterke periode van LeBron James gedurende de vierde periode bracht verschil van 17 punten terug naar nog maar slechts 2. James was deze avond goed voor een ‘triple-double’ (29 punten, 12 rebounds en 10 assists) en was daarmee pas de tweede speler in de historie van de All-Star game die dat wist te bereiken. Michael Jordan kreeg het eveneens een keer voor mekaar.

De comeback bleek niet genoeg, want de Eastern All-Stars kwamen niet dichterbij dan die twee punten. In de laatste minuut liepen de Western All-Stars nog zelfs verder uit via Pau Gasol en pakten daarmee de zege.

Zie hier de samenvatting van de 60e All-Star game.

Foto: dailymotion.com

Ook leuk om te lezen