Stanley Cup Update #36: Knights opnieuw te sterk voor Jets

Door

Vier teams zijn nog in de race voor de Stanley Cup. De Conference-finales zijn onderweg en hier houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Na een prachtige intro hoopten de fans in Las Vegas op een show van hun eigen Golden Knights. Het begin was in elk geval veelbelovend, want na 35 tellen lag de puck al achter Jets-goalie Connor Hellebuyck. De sluitpost lag behoorlijk onder vuur in de eerste periode en zijn ploeggenoten stelden daar weinig tegenover. In de eerste 20 minuten schoten de Winnipeg Jets slechts drie keer op goal.

In de 40 minuten die volgden, schakelden de bezoekers wel een tandje bij. Het was echter niet voldoende om de Vegas Golden Knights en goalie Marc-André Fleury aan het wankelen te brengen. Mark Scheifele vond namens de Jets twee keer het net. De center staat nu op 14 treffers in het postseason. Winnipeg had opnieuw geen passend antwoord op het spel van Jonathan Marchessault. De voormalig Panther scoorde opnieuw twee goals.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

GOLDEN KNIGHTS LEIDEN SERIE: 2-1

Na afloop van de tweede ronde klaagden de San Jose Sharks dat ze telkens in de achtervolging moesten. Hetzelfde lijkt de Jets te overkomen. Jonathan Marchessault is ongrijpbaar in de Western Conference-finale. De 27-jarige center staat na drie wedstrijden al op vier goals en zes punten. Voor Winnipeg wordt Game 4 al een alles-of-niets-wedstrijd. Vrijdagnacht (02.00 uur CEST) hopen de Jets weer over Nikolaj Ehlers te kunnen beschikken. De rappe aanvaller miste Game 3 vanwege een onbekende blessure.

Coverfoto: Getty Images

Ook leuk om te lezen