Bruins nemen de leiding tegen Canadiens

Na twee play-offwedstrijden hing plaatsing voor de volgende ronde van de play-offs aan een zijden draadje voor de Boston Bruins. De Montreal Canadiens wonnen namelijk de eerste twee wedstrijden in Boston en konden daarna in de volgende twee thuiswedstrijden de series beslissen.

De Bruins knokten zich echter op indrukwekkende wijze terug in de tweestrijd door op hun beurt ook twee uitwedstrijden te winnen. Met een 2-2 tussenstand vond de vijfde wedstrijd zaterdagavond weer plaats in de TD Garden van de Bruins en het werd een echte nagelbijter.

Dit vijfde duel stond vooral in het teken van uitstekend keeperswerk, want beide keepers wisten de aanvallers lang van het scoren af te houden met fantastische reddingen. Aan het einde van de rit had Carey Price negenenveertig reddingen verricht voor Montreal en Tim Thomas vierenveertig voor Boston.

Vroeg in de derde periode was het Price die als eerste moest gaan vissen. Brad Marchand kon de puck namelijk eenvoudig in het lege doel schuiven nadat Price een schot van Patrice Bergeron niet helemaal onder controle had gekregen.

Tien minuten later lukte het Montreal echter ook om een gaatje te vinden in de verdediging van Boston. Na een scrimmage kwam de puck bij de vrijstaande Jeff Halpern terecht. Die wist wel raad met dit buitenkansje, schoof de puck langs Thomas en sleepte dus een verlenging uit het vuur voor zijn ploeg.

Na een doelpuntloze eerste verlenging viel in de tweede verlenging dan toch de beslissing en Thomas had daar een groot aandeel in. Na vijf minuten verrichtte hij namelijk een fantastische redding waarmee hij zijn team op de been hield. Boston putte hier energie uit, zo leek het, en besliste vijf minuten later zelf het duel.

Net als bij de eerste goal kreeg Price ook nu een schot niet onder controle. Dit keer was Nathan Horton er als de kippen bij om de puck in het lege doel te schuiven en hij bezorgde zijn team zo de eerste voorsprong in de series.