Canucks zijn beste team van NHL

Door

De Vancouver Canucks hebben donderdagavond voor een uitzinnig thuispubliek hun eerste prijs in de wacht gesleept. Nadat ze in hun vorige wedstrijd de divisie- en conferencetitel hadden veiliggesteld, werd nu via een 3-1 zege op de geplaagde Los Angeles Kings de President’s Trophy binnengesleept.

Deze trofee wordt uitgereikt aan het beste team in de NHL na het reguliere seizoen. Door hun vijfde overwinning op rij staan de Canucks nu op 113 punten en vanwege het verlies van de Philadelphia Flyers tegen de Atlanta Hurricanes is er geen team meer in de competitie die dit puntenaantal kan evenaren.

De Los Angeles Kings konden het feestje van de Canadezen niet verstoren en de grootste reden daarvoor was natuurlijk de afwezigheid van hun twee topscorers. Anze Kopitar en Justin Williams liggen er allebei voor een langere periode uit vanwege blessures en dat heeft natuurlijk een grote invloed op de aanvallende intenties van het team van coach Terry Murray.

Toch kwamen de Kings wel op voorsprong in Vancouver, maar typerend genoeg was het een verdediger die scoorde. Na een mooie aanval was het namelijk Kyle Clifford die de puck in het doel schoot.

Na de eerste periode was het echter alleen nog maar Vancouver dat de klok sloeg. De thuisploeg drukte dit pas laat in het tweede bedrijf uit in doelpunten, maar zorgde er uiteindelijk wel voor dat het met een 2-1 voorsprong de tweede onderbreking in ging. De goals kwamen op naam van Daniel Sedin, die daarmee als eerste in de NHL honderd punten behaalde, en Christian Erhoff.

In de derde periode werd de wedstrijd definitief beslist tijdens een 5-on-3-power play waaruit Ryan Kessler de 3-1 eindstand op het bord zette. De overmacht van de Canucks was vooral tijdens deze periode duidelijk zichtbaar, want de Kings wisten in de laatste twintig minuten geen enkel schot op doel te lossen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canucks en de Kings:

Foto: picturepush.com

Ook leuk om te lezen