NBA Recap: Lakers met zeldzame W, Curry kookt de Hornets

Veertig punten Steph verpesten huldiging vader Dell Curry
Na negentien overwinningen hoor je her en der speculaties dat die eerste onvermijdelijke nederlaag van de Warriors er nu elk moment zit aan te komen. Net op de avond dat vader Curry, als de Hornets all-time scoring leader, in de bloemetjes werd gezet voor zijn bewezen diensten, besloot zoonlief Stephen Curry met een bombardement van driepunters die eerste L toch nog eventjes uit te stellen. GSW won derhalve met 116-99.

Waar Charlotte, ondanks een mindere wedstrijd van Kemba Walker en het ontbreken van Al Jefferson, nog aardig mee kon in de eerste helft, kantelde de wedstrijd compleet toen Chef Curry zijn duivels ontbond in de tweede helft. In het derde kwart scoorde de MVP van afgelopen seizoen maar liefst 28 punten (10-11 FG, 5-5 3FG!), waaronder de laatste 24 punten de Warriors van het kwart, zodat de Hornets tegen een achterstand van 21 punten aankeken. Match gespeeld dus.

“Verpest m’n avond niet”, grapte vader Dell Curry nog voor de wedstrijd. Tja, van je familie moet je het hebben, toch?!

Vleugje ‘Vino’
De Lakers (2-15) hadden gisteren de twijfelachtige ‘eer’ om Philly hun eerste seizoensoverwinning toe te dienen en dus waren de mannen uit LA gebrand op wat eerherstel. De Wizards (7-8) daarentegen beleefden dinsdagavond hun beste wedstrijd in het nog prille seizoen tegen het Cleveland van LeBron.

Wie dacht dat Washington dit momentum zou verder bouwen ten koste van een lijkbaar hapklare brok, de Lakers, kwam bedrogen uit. Kobe Bryant toonde vintage flitsen en was met vijf punten in de slotminuten (twaalf in het vierde kwart) beslissend in deze felbevochten overwinning voor de Lakers: 101-99.

Door een atypisch snelle start van LA, keek coach Whitmans team, zonder de geblesseerde Nene, in het tweede kwart al gauw tegen een achterstand van 19 punten aan. In de laatste vier minuten en dertig seconden van de eerste helft zetten de Wizards toch een 17-4 tussensprint in om met een achterstand van 6 punten de rust in te gaan. Julius Randle wist in de eerste twee kwarten alleen al twaalf rebounds bij elkaar te sprokkelen, terwijl Gortat veertien punten en zeven rebounds noteerde voor Washington.

Na de pauze gingen de Wizards verder op hetzelfde elan en met 8:14 te gaan in het vierde keken de Lakers tegen een 86-82 achterstand aan. John Wall besloot zijn ploeg op sleeptouw te nemen met 12 opeenvolgende punten, maar moest ondanks zijn 34 punten toch het onderspit delven. Mede door een bedrijvige Lou Williams (zeven steals!) en twee daggers van Kobe in Vino-modus wisten de Lakers de W uit het vuur te slepen in een spannende slotfase.

Gezien de manier waarop de Lakers vandaag speelden, moet de gênante nederlaag tegen de Sixers een soort van wake-up call geweest zijn voor Byron Scott en co. De Wizards hebben door de nederlaag van vannacht vier van hun laatste vijf duels verloren, terwijl de Lakers hun verliesreeks van zeven wedstrijden doorbreken.