#3 Michigan State blijft winnen achter geweldige Valentine

Door

DENZEL

Het hoogtepuntje van de ACC/Big Ten Challenge vond vannacht plaats in East Lansing, waar de nog ongeslagen #3 Michigan State Spartans (8-0) een rematch hadden met de #24 Louisville Cardinals (5-1), de ploeg die zij vorig jaar in de Elite Eight wisten te verslaan. Ook ditmaal waren de Spartans net te sterk voor de Cardinals, en achter de prestatie van Denzel Valentine (25 punten, 5 rebounds & 7 assists) won de ploeg met 71-67.

Voor #24 Louisville was het pas de eerste echte test van het seizoen, nadat de vorige vijf wedstrijden telkens met minimaal 20 punten verschil werden gewonnen van kleinere universiteiten. Tegen de Spartans maakte vooral het ervaren backcourt veel indruk met transfers Damion Lee (23 punten & 5 steals) en Trey Lewis (21 punten & 6 rebounds). Maar uiteindelijk was de ploeg niet opgewassen tegen Denzel Valentine, die zich niet alleen als scorer liet zien, maar ook als spelverdeler met deze geweldige alley-oop:

Met de overwinning heeft Michigan State nu voor de tweede keer gewonnen van een gerankte tegenstander (de Spartans wonnen eerder dit jaar al van #4 Kansas). De komende tijd wachten er minder lastige wedstrijden totdat het seizoen in de eigen Big Ten eind december begint.

Ingram leidt #7 Duke voorbij Indiana
Voor het eerst dit jaar liet ook de getalenteerde freshman Brandon Ingram van zich horen bij de #7 Duke Blue Devils (7-1). Tegen de Indiana Hoosiers (5-3) noteerde hij een season high 24 punten en Indiana kon de aanvallende uitbarsting van Ingram en co. niet bijhouden en verloor hierdoor met 94-74.

Ongeslagen #17 Cincinnati verslagen door buzzer beater

In een knotsgekke slotfase verloren de #17 Cincinnati Bearcast (7-1) hun ongeslagen status. In eigen huis kwamen de altijd lastige Butler Bulldogs (5-1) op bezoek, en de sterk verdedigende Bearcats lieten zich in de absolute slotfase in de luren leggen door Roosevelt Jones die de eindstand bepaalde op 78-76.

Simmons schittert wederom voor LSU
De absolute ster onder de freshmen blijft zonder enige twijfel de Australiër Ben Simmons. Hoewel zijn LSU Tigers (4-3) nog steeds op zoek zijn naar hun vorm, ging Simmons tegen het kleinere North Florida (6-3) los met 43 punten, 14 rebounds en 7 assists. Ditmaal was het voor LSU wel genoeg om te winnen (119-108) en je kan stellen dat Simmons een avond had waarop alles lukte…

Nederlanders & Belgen in actie

  • Colorado (7-1) had een makkelijk potje tegen Fort Lewis (Division II) en won met 95-71. De Antwerpenaar Thomas Akyazili kreeg maar liefst negentien minuten vanaf de bank maar kwam tot slechts drie punten en schoot 1-uit-5.
  • Tom Koopman (14 minuten, 4 punten & 1 block) zag zijn Citadel (5-3) nipt verliezen  (93-97) in een shootout met Air Force (5-2).
  • Een goede avond voor senior Olaf Schaftenaar, die de topscorer was bij Oregon State (5-1) met negentien punten en zodoende zijn ploeg voorbij Loyola Marymount (4-3) loodste met een 79-70 overwinning.
  • De San Diego Toreros (2-5) wisten hun eerste overwinning van het jaar tegen Drexel op te volgen met een tweede overwinning tegen het kleine Bethesda College. Met Jito Kok (8 punten & 11 rebounds) in de basis wonnen de Toreros met 71-56.

Overige uitslagen

UITSLAGEN

Ook leuk om te lezen