NHL play-offs: Pastrnak leidt Bruins, Hertl verlost Sharks

Door

De eerste beslissing is al gevallen in de tweede ronde, maar in de overige drie series is het ontzettend spannend. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in de play-offs van de NHL.DE HEADLINES

Eén van de twee teams zou na Game 5 op matchpoint staan en de Boston Bruins gaven al snel aan dat zij dat voordeel wel wilden. De B’s oefenden druk uit op het doel van de Columbus Blue Jackets, maar pas in de tweede minuut van de tweede periode viel de eerste treffer. Aan beide kanten dreven de betreffende goalies de tegenstander tot wanhoop, maar al vroeg in de tweede periode vond David Krejci als eerste een gaatje voor de 1-0. Met z’n eerste in deze serie dacht Brad Marchand de wedstrijd in de derde periode te beslissen, maar daar wilde Columbus niet aan. De bezoekers poetsten een 3-1 achterstand van het bord dankzij goals van onder meer Seth Jones en Ryan Dzingel. Met z’n tweede van de avond bezorgde David Pastrnak de Bruins vlak voor tijd alsnog die belangrijke overwinning.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Boston leidt 3-2

Na een 2-1 achterstand in deze best-of-7 lijken de Boston Bruins nu het momentum aan hun kant te hebben. Voor de tweede wedstrijd op rij scoorden ze vier goals tegen Sergei Bobrovsky en net als in Game 4 was dit genoeg voor de overwinning. Het zal de Bruins ook goed doen dat Marchand, toch hun topscorer in het reguliere seizoen, het net eindelijk eens wist te vinden. Dinsdag (01.00 uur CET) kan Boston deze tweede ronde op slot gooien door voor de tweede keer in deze serie te winnen in Columbus. De thuisploeg wordt in elk geval niet gesteund door de geschiedenis. In minder dan 50% van de gevallen wint het team dat thuis speelt een Game 6 als dit een elimination game betreft. Daarnaast hebben de Blue Jackets als franchise nog nooit een elimination game gewonnen.DE HEADLINES

De San Jose Sharks wisten dat het beter moest. Beter dan in Game 4 en eigenlijk ook beter dan in de andere wedstrijden in deze serie tegen de Colorado Avalanche. De ploeg gaf gehoor aan deze oproep en leek dankzij Kevin Labanc ook al vroeg op voorsprong te komen. Een overtreding van Timo Meier zette echter een streep door die treffer. Daarna was het vooral een wedstrijd tussen Philipp Grubauer en de Sharks. Wat de thuisploeg ook probeerde, ze liepen zich telkens stuk op deze Duitse muur. Tot overmaat van ramp scoorde Tyson Jost ook nog eens de 0-1. Het deerde de Sharks niet, want ze bleven zoeken naar die goal. In de slotfase van de tweede periode was Tomas Hertl degene die Grubauer klopte en de goedlachse Tsjech deed dit in de derde nog eens voor de gamewinner.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: San Jose leidt 3-2

Het was de beste wedstrijd van San Jose in deze tweede ronde. Erik Karlsson lijkt weer helemaal de oude en samen met de overige verdedigers legde hij Nathan MacKinnon aan banden. Om deze serie dinsdag (04.00 uur CET) te beslissen, zullen ze de lijn met MacKinnon, Mikko Rantanen en Gabriel Landeskog opnieuw lam moeten leggen. Voor de Avalanche is het van belang dat Grubauer zijn niveau van Game 5 haalt als de Sharks opnieuw zo sterk voor de dag komen. Met 39 shots on goal had de Duitser het druk. Zijn teamgenoten kwamen in Game 5 niet verder dan 22 doelpogingen. Dat laatste zal zeker anders zijn in Game 6. De Avs moeten winnen om een Game 7 af te dwingen en kunnen dan een goede powerplay wel gebruiken. Dan zal er wel iets moeten veranderen, want in deze ronde zijn ze slechts 2-for-19.

Cover Photo: Bob DeChiara/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen