NBA Playoffs 2019: Rockets na overtime langs Warriors

Door

Op dag 22 van de NBA Playoffs was er één wedstrijd. De Golden State Warriors speelden uit tegen de Houston Rockets. De wedstrijd werd in overtime uiteindelijk gewonnen door de Rockets. De ploeg uit Houston brengt hiermee de stand in de serie op 2-1.


GAME 3: GOLDEN STATE WARRIORS 121 – 126 HOUSTON ROCKETS


HEADLINES

Na de eerste twee wedstrijden te hebben verloren was het voor de Rockets zaak om het derde duel te winnen. Ondanks dat de Rockets het duel na reguliere speeltijd al konden beslissen, was het pas na overtime dat de Rockets met een 121-126 zege van het veld stapten. Na 48 gespeelde minuten stond het 112 – 112. James Harden, met nog steeds een rood oog, scoorde in het derde kwart 15 van de 33 punten. Toch hadden de Warriors kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Stephen Curry miste echter een lay-upMet nog 21 seconden te gaan in overtime, bij een 121-126 stand, miste hij vervolgens ook nog een een open dunk. Hiermee had hij de spanning nog enigszins terug kunnen brengen. Dankzij deze gemiste dunk was het definitief gedaan.

James Harden was bij de Rockets zoals altijd de topscorer. Met 41 punten, negen rebounds en zes assists was hij van grote waarde voor de Rockets. Maar hij deed het samen met Eric Gordon. Gordon was goed voor 30 punten en schoot 50% vanaf de driepuntlijn (7-14). Bij de Warriors was het ook geen verrassing. Kevin Durant was met 46 punten de topscorer van de wedstrijd. Ook Draymond Green was goed op dreef en noteerde een triple double: 19 punten, 11 rebounds, 10 assists. Curry had maar 17 punten in 44 minuten en speelt tijdens deze serie nog niet zo goed als we van hem gewend zijn. Hij schoot de afgelopen drie wedstrijden maar 25% van achter de driepuntlijn (8-32).

HIGHLIGHTS

UP NEXT

Maandagnacht om 03:30 uur krijgen de Rockets de kans om de serie gelijk te trekken. Voor de Warriors is dit de volgende mogelijkheid om de serie steviger in handen te krijgen. De wedstrijd wordt wederom gespeeld in het Toyota Center in Houston.

(Cover Foto: AP Photo/Eric Christian Smith)

Ook leuk om te lezen