NHL 4-on-4: trade rumours, supergoalies, Abdelkader en problemen op de prairie

Door

Abdelkader44

Justin Abdelkader heeft net een nieuw 7-jarig contract getekend in Detroit. Zijn stats werden al vergeleken met die van David Clarkson. Gaat iemand spijt krijgen van deze deal?

Ed
Welnee, Abdelkader is ‘pas’ 28 en heel trots dat hij voor Detroit speelt. Voor de komende jaren is hij de center waar zij mee gaan spelen. Hij speelt een fysiek spel en past in het plaatje van coach Blashill. Abdelkader schiet veel op doel en zorgt voor screens bij de goalie van de tegenstander. Ik vind ook dat je niet moet kijken en vergelijken van salarissen naar stats. Maar ik verwacht ook niet dat hij de Clarkson van Detroit zal zijn.

Jeroen
Gelijk de vergelijking zoeken met David Clarkson vind ik wat ver gezocht. Er is geen enkele aanleiding om te vermoeden dat Abdelkader zijn scores een zelfde richting in zullen slaan. Ik denk dat de Red Wings Abdelkader tegen een nette prijs voor een langere tijd hebben vastgelegd. Een reden tot spijt vermoed ik niet.

Ardin
Op zich vind ik dit een eerlijke deal voor beide partijen. Abdelkader is weliswaar 28 jaar oud (en dus ver in de dertig wanneer zijn nieuwe contract ten einde loopt), maar de afgelopen seizoenen heeft hij niet gek veel wedstrijden gemist. Met zijn fysieke gesteldheid lijkt het goed te zitten. Daar bovenop laat hij ieder jaar zien steeds beter en productiever te worden, met als hoogtepunt 23 goals vorig jaar. De vergelijking met Clarkson vind ik niet helemaal terecht, aangezien Clarkson ouder is en één miljoen dollar meer verdient. Als je ze dan toch naast elkaar wil zetten, is Abdelkader duidelijk de betere van de twee. Zowel statistische als financiële factoren meegerekend.

Rowdy
Omdat Abdelkader zeer fysiek speelt, zal hij in de laatste seizoenen van dit contract waarschijnlijk niet meer spelen naar de waarde waarvoor hij in de boeken staat. Echter, Abdelkader moet naar mijn idee de aanvoerder van de Wings worden zo gauw Zetterberg stopt. Hij stort elke wedstrijd zijn hart en ziel in het spelletje en kan daarnaast ook presteren op de belangrijkste momenten, in tegenstelling tot Clarkson.

 

Ook leuk om te lezen