NHL 4-on-4: trade rumours, supergoalies, Abdelkader en problemen op de prairie

Door

IMG_20151113_064824

Wekelijks staat NHL highlights en NHL Play of the Week bol van prachtige reddingen. Welke goalie maakt op jouw de meeste indruk?

Ardin
Ik moet hier wel voor Reto Berra kiezen. Er zijn meerdere goalies die dit seizoen lofzang verdienen, maar Berra is dé verrassing onder de netminders. De Zwitser was tot vorig seizoen nog nooit een eerste keus geweest tussen de palen. Om de league op dit moment dan heel brutaal te leiden in Goals Against Average en Save Percentage, is knap. Het lijkt er zelfs op dat hij Semyon Varlamov tot bankzitter heeft gedegradeerd.

Jeroen
Daar is mijns inziens maar één antwoord op mogelijk: Henrik Lundqvist. King Henrik kreeg met zijn ploeg in de eerste 14 duels pas 24 goals tegen, een gemiddelde van minder dan twee goals per duel. Met name omdat de Rangers weinig op doel schieten (maandag 28,6 schoten per duel, 23ste in de league) is het belangrijk dat de goalie veel pucks stopt, zodat het geen probleem is als de aanval eens wat minder produceert. Lundqvist houdt zich aan zijn taak en met name daardoor staan de Rangers nu waar zij staan.

Ed
Lundqvist is zo belangrijk voor de New York Rangers. Die pakt echt punten voor zijn ploeg. En dan ook nog een spectaculair. Hij is natuurlijk een showman, maar dan nog. Ik voeg daar ook Petr Mrazek aan toe; Detroit speelt verre van een goed seizoen, maar hij wel. Als je kijkt hoeveel schoten hij te verwerken krijgt en hoeveel hij pakt (met .935 staat hij 6e). is dat knap te noemen.

Rowdy
Ik kan hier niet om Mike Condon van de Montréal Canadiens heen. De Habs worden gezien als een team dat niet meer dan Carey Price is, waar ik het compleet me oneens ben. Condon bewijst dat Montréal meer dan Price is, want de (ironisch genoeg uit de omgeving van Boston-afkomstige) Condon keept zeer goed voor de Canadiens in de afwezigheid van de regerend Hart Trophy-winnaar.

 

Ook leuk om te lezen