NHL hoopvol na marathonvergadering

Door

Na twee marathonvergaderingen is het optimisme in en om de NHL toegenomen dat de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie op korte termijn weer van start zal gaan. Gisteren, 6 november 2012, en voor vandaag stonden nieuwe besprekingen gepland en die zijn vooralsnog goed verlopen. Er is nog geen officiële datum voor seizoensaanvang genoemd.

Amper een week geleden kondigde de NHL nog aan dat de jaarlijkse Winter Classic geannuleerd was en dat ook de All-Star Game op de tocht stond. Eerder had men ook al zes weken van het reguliere seizoen geschrapt. Het was de NHL dus menens en de spelersvakbond leek dat signaal te hebben opgepikt. Beide partijen beseffen dat een geheel verloren seizoen de league nog wel eens onherroepelijke schade kan doen. Het momentum van de afgelopen drie seizoenen, waarin de NHL zowel in bezoekersaantallen als media-aandacht grote stappen heeft gezet, mag niet verloren gaan.

Een overeenkomst lijkt daarmee aanstaande. Dat vermoeden had iedereen drie weken geleden ook al en toen kwam daar niets van in, maar dit keer gaan de vergaderingen tot laat in de avond en geven beide partijen weinig prijs aan de media. De PR-strijd is voorbij, het echte onderhandelen is begonnen. De inzet lijkt een seizoensstart op 1 december, of enkele dagen eerder tijdens Thanksgiving.

Misschien hebben we dus toch niet Henry Kissinger nodig om het mogelijk te maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen