Lakers winnen en zitten Jazz op de hielen

1recap1Toronto Raptors @ Los Angeles Lakers, 116-118 OT

Beide teams staan in hun eigen conference op de negende plek. Dat terwijl de eerste acht het recht geven om in de playoffs te spelen. Daarom was de tiende overwinning op rij tegen de Raptors een zeer belangrijke voor de Lakers. Met deze overwinning bedraagt de achterstand op nummer acht Utah nog maar een halve wedstrijd. Kobe Bryant leidde de Los Angeles Lakers naar de overwinning met zijn 41 punten en twaalf assists.

Hoewel Los Angeles uiteindelijk met de winst ervandoor ging, was het Toronto dat het grootste gedeelte van de reguliere speeltijd op voorsprong heeft gestaan. Met nog negen seconden te gaan was het, wie anders, Bryant die de stand in evenwicht bracht met een driepunter. De Raptors krijgen wel een kans om te winnen, maar Rudy Gay mist en zo gaat de wedstijd de verlenging in. Tijdens de verlenging worden er geen grote verschillen gemaakt en daardoor blijft het spannend tot het laatste ogenblik. Met nog een halve minuut op de speelklok dunkt Kobe de Lakers naar een voorsprong van twee punten.

Na een aantal vrije worpen, en bijna net zoveel missers, staan de Lakers nog altijd twee punten voor. Rudy Gay krijgt weer de kans om de wedstrijd gelijk te trekken maar evenals in de reguliere speeltijd mist hij. Demar DeRozan had 28 punten. Dat zijn er vier meer dan Howard die naast zijn 24 punten ook nog dertien rebounds had. Zondag speelt Los Angeles tegen Chicago, in achtervolging op de achtste plek.

Utah Jazz @ Chicago Bulls, 88-89

Met nog twintig seconden te gaan lijkt er niets aan de hand voor Utah. De stand is 88-86 en Chicago heeft de bal. Belinelli mist, maar Noah pakt de aanvallende rebound, gooit de bal naar Butler die de bal weer terug naar Belinelli gooit. Met nog zes seconden te gaan krijgt hij een kans om met een driepunter de Bulls weer op voorsprong te brengen, en dat doet hij. Hayward mist de kans op de winst en Utah verliest voor de derde keer op rij. Door deze verliespartij staat Utah staat nog maar een halve wedstrijd voor op de Los Angeles Lakers die negende staan in het westen. Jefferson had 23 punten voor de Jazz en leidde daarmee de wedstrijd. Bij Chicago hadden Boozer en Belinelli beide 22 punten, waarbij de eerstgenoemde ook nog tien rebounds pakte.

Portland Trail Blazers @ San Antonio Spurs, 136-106

46 punten scoorde Portland gister alleen al in het vierde kwart. Dit bleek ruim voldoende om San Antonio op afstand te houden. Door deze overwinning staat Portland nog maar 2.5 wedstrijd achter op de achtste plek, die recht geeft op een plek in de playoffs. Hoewel het verschil uiteindelijk dertig punten is was het een gelijkopgaande wedstrijd. Met de rust was de stand met 57-57 nog volledig in evenwicht. De man van deze wedstrijd, die echt niet te stoppen was, was rookie Damian Lillard. Hij had 35 punten en negen assists. Ook J.J. Hickson deed het goed met 23 punten en elf rebounds. Bij San Antonio, zonder Tony Parker, had Duncan achttien punten en acht rebounds.

Phoenix Suns @ Sacramento Kings, 112-121

Een duel in de onderste regionen van de Western Conference waarbij het voor het eerst in de historie van de NBA het geval was dat een tweeling samen in hetzelfde team starters zijn. De gebroeders Morris konden echter niet voorkomen dat Sacramento met de winst aan de haal ging. Bij Sacramento waren er vier spellers die twinting punten of meer hadden, waarbij Isaiah Thomas met 27 de hoogste productie had. DeMarcus Cousins had 22 punten, veertien rebounds en zeven assists.
Michael Beasley startte vanaf de bank maar kwam toch tot het meeste punten van zijn team:  24. Goran Dragic had naast zijn zeventien punten ook nog zestien assists.

Houston Rockets @ Golden State Warriors, 94-88

Golden State, met het shirt met de mouwen aan, heeft gister thuis verloren van de Houston Rockets. Een kostbare turnover in de laatste seconden van de wedstrijd kostte ze de kans om de wedstrijd nog te verlengen of zelfs te winnen. Chandler Parsons was topscorer van de wedstrijd met 26 punten. James Harden liet ook weer zien waarom hij verkozen is tot All-Star: Twintig punten, elf assists en zes rebounds. Curry had met 24 punten de meeste van alle Warriors, daarnaast had hij met acht ook de meeste assists.