SportAm Top 50 free agents in MLB: 45-41

Door

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 50 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. 

45.            Jose Veras (32) – RP – Prediction: Toronto Blue Jays

Als setup man van de Milwaukee Brewers kende Veras een degelijk seizoen. In 72 wedstrijden gooide hij 67 innings met 79 keer drie slag. In Milwaukee heeft men al afscheid genomen van de reliever. Hij werd op de waivers geplaatst, maar besloot zelf voor free agency te kiezen. Dat betekent dat hij op zoek gaat naar zijn zesde team in zes jaar. Hij is een goedkope optie voor een team dat een degelijke reliever kan gebruiken. Wellicht de Toronto Blue Jays die de afgelopen jaren al vaker kozen voor ‘journeymen’ in de bullpen.

44.            Carlos Villanueva (29) – SP – Prediction: Minnesota Twins

Villanueva startte dit seizoen zestien wedstrijden voor de Toronto Blue Jays en deed dat zeer behoorlijk. Hij won vijf van zijn zestien starts en verloor er zeven, maar kan eveneens vanuit de bullpen komen. Deze flexibiliteit zal veel teams aanspreken, zeker teams die onderin de rotation nog een werper kunnen gebruiken. De kans lijkt erg klein dat hij terugkeert in Toronto en teams als de Minnesota Twins, Cleveland Indians en Pittsburgh Pirates passen uitstekend bij Villanueva.

43.            Kelly Johnson (31) – 2B – Prediction: Minnesota Twins       

In Minnesota hebben de afgelopen jaren verschillende spelers het op het tweede honk mogen proberen. Jamey Carrol, Alexei Casilla en Orlando Hudson slaagden niet. Kelly Johnson zou wel eens een betaalbare opvolger kunnen worden. Johnson, die zijn loopbaan begon in Atlanta, kwam via Arizona bij de Blue Jays terecht. Die lijken echter te willen proberen Marco Scutaro terug te halen. Johnson bezit de nodige kracht en sloeg dit seizoen zestien homeruns.

42.            Joel Peralta (37) – RP – Prediction: Tampa Bay Rays

Peralta is al twee seizoenen een goede setup man in de sterke bullpen van de Rays. De righty was in 76 wedstrijden dit seizoen de brug tussen de starters en closer Fernando Rodney. Hij gooide 84 keer drie slag in 67 innings en had een 3.63 ERA. Peralta heeft al aangegeven dat hij niets liever wil dan terugkeren bij de Rays. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat hij een nieuw contract tekent. (Inmiddels heeft Peralta een tweejarig contract getekend bij.. de Tampa Bay Rays. Dat is vast een goede voorspelling).

41.            Joakim Soria (29) – RP – Prediction: New York Yankees

Soria was in de jaren voor 2012 een elite reliever. Een uitstekende closer zelfs voor de Kansas City Royals, maar hij raakte zwaar geblesseerd en onderging de beruchte Tommy John operatie aan zijn elleboog. De kans lijkt groot dat hij een nieuw contract tekent bij Kansas City, dat logischerwijs zijn optie voor 8 miljoen dollar besloot niet te lichten. Toch lijken ook de Yankees een kandidaat. Als zij niet zowel Mariano Rivera als Rafael Soriano resignen, is Soria een mooie optie. Soria zelf heeft namelijk al aangegeven dat hij alleen bij de Yankees af zou willen zien van closen, omdat hij daar met zijn idool Rivera zou kunnen samenwerken.

Lees hier free agents 50 t/m 46

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen