Blues winnen topduel van Avalanche

Door

Colorado Avalanche v St. Louis Blues

Met de St. Louis Blues en de Colorado Avalanche stonden gisteren twee ploegen uit de top 6 van de NHL. Beide ploegen staken de afgelopen wedstrijden ook in een grootse vorm, een opmaat naar een mooi duel. De St.Louis Blues behielden hun sterke serie met een 4-1 zege.

Colorado won de afgelopen drie duels en kon tegen de Blues weer rekenen op de diensten van topscorer Matt Duchene. De center keerde terug van een blessure, maar bleef puntloos tegen de Blues. Die andere topscorer, Alexander Steen van de St. Louis Blues, maakte met zijn twintigste doelpunt van het seizoen de winnende treffer. Daarmee verbrak hij niet alleen de winstreeks van de Avalanche, maar wonnen de Blues hun vijfde duel op rij.

Het duel werd al in de eerste periode beslist. David Backes opende binnen drie minuten spelen de score. Steen gaf zijn ploeg met een powerplay goal wat extra lucht voordat Patrick Bordeleau nog wat terug kon doen. Jaden Schwartz zette de eindstand in de eerste periode met een shorthanded goal op 3-1. Chris Stewart tekende laat in de derde periode voor de 4-1. De Blues hadden veelvuldig de overhand in de partij en boekten daarmee een terechte zege.

Overige uitslagen Western Conference:
Winnipeg Jets – New York Islanders 3-2
Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 4-0
Phoenix Coyotes – Minnesota Wild 3-1
Chicago Blackhawks – Calgary Flames 3-2
Los Angeles Kings – San Jose Sharks 2-3 (na shootout)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen