Los Angeles Kings in Game 7 voorbij Ducks

Door

Los Angeles Kings v Anaheim Ducks - Game Seven

Los Angeles Kings heeft voor de tweede keer dit seizoen een Game 7 overleefd tegen Anaheim Ducks. Eerder vervolmaakten de Kings de ultieme comeback tegen San Jose Sharks, tegen die andere rivaal uit Californië was het niet lang spannend: het werd uiteindelijk 6-2 voor de Kings, die het nu op zullen nemen tegen Chicago Blackhawks.

Na iets meer dan een halve wedstrijd spelen stond het al 5-0. Justin Williams opende de score met een powerplay goal. De aanvaller speelde in zijn carrière zes keer een zevende wedstrijd en scoorde daarin zes goals én zes assists. Via goals van Jeff Carter, Mike Richards, Anze Kopitar en Marian Gaborik (powerplay) werd een ruime marge bereikt. Tussendoor miste Corey Perry een penalty shot. Kopitar, met 19 punten leider in de NHL, en Marian Gaborik, met 9 goals topscorer in de NHL, brachten hun gezamenlijke totaal in deze serie daarmee op 7 goals en 18 punten.

De Ducks deden nog wel een poging om terug te komen in de wedstrijd, maar kwamen niet verder dan 5-2. Tanner Pearson besloot de wedstrijd op 6-2.

#ThankYouTeemu

Los Angeles Kings v Anaheim Ducks - Game Seven

Voor de 43-jarige Teemu Selänne betekende de uitschakeling van zijn ploeg automatisch zijn afscheid als speler in de NHL. Selänne kwam in zijn carrière uit voor de voormalige Winnipeg Jets, San Jose Sharks, Colorado Avalanche en zijn Anaheim Ducks. De Finnish Flash speelde, inclusief play-offs, 1580 wedstrijden in 23 seizoen NHL. Daarin noteerde hij 728 doelpunten en 817 assists. De aanvaller won 1 Stanley Cup, in 2006-2007 met Anaheim Ducks. Selänne kwam ook nog zes keer uit op de Olympische Spelen en won daar 3 bronzen en 1 zilveren medaille.

Ook de Kings lieten via hun officiële Twitter-account nog hun waardering voor Selänne blijken:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen