Hedman verpest terugkeer Lecavalier in Tampa Bay

Philadelphia Flyers v Tampa Bay Lightning

Vincent Lecavalier had gehoopt tijdens zijn eerste wedstrijd tegen de ploeg die zijn contract afkocht te laten zien waarom de Lightning daarin fout zat. Het werd echter niet de avond van Vincent Lecavalier, maar die van Victor Hedman. Defenseman Hedman maakte twee goals en gaf één assist en had daarmee een belangrijk aandeel in de 2-4 zege van Tampa Bay.

Na een doelpuntloze eerste periode brak Hedman in periode 2 de score vanuit een moeilijke hoek open, al had doelman Emery deze puck moeten hebben. Emery gaf een paar minuten later een rebound weg op een schot van dezelfde Hedman. Ondrej Palat kreeg de puck in zijn schoot geworpen en scoorde shorthanded 0-2.

Opnieuw Victor Hedman bracht met een 5 tegen 3 powerplay goal de Lightning in veilige haven, al maakte de ploeg het nog wel spannend. Lecavalier gaf zijn avond met nog twee minuten op de klok toch nog enige glans met een powerplay goal. Mark Streit bracht de spanning verder terug, door met nog een minuut op de klok 2-3 te maken. Tyler Johnson gooide de wedstrijd definitief in het slot met een empty net goal.

De Lightning blijven dankzij de zege op een tweede plaats staan in de Atlantic Division, achter de Boston Bruins. De Philadelphia Flyers blijven zesde in de Metropolitan Division.