NHL 4-on-4: Trade Deadline Special

Door

Tampa Bay Lightning v New Jersey Devils

In Vancouver wordt flink salaris weggesluisd. Gaan ze op jacht naar een UFA op 1 juli? Wie verwacht je dat ze binnen kunnen hengelen?

Geoff: De zomer van 2016 van de Vancouver Canucks zal er één zijn om in de gaten te houden. Het team zit midden in een rebuild en heeft veel cap space om free agents aan te trekken. Naar goed gebruik denken Canucks fans elk jaar dat hometown spelers naar Vancouver komen voor gereduceerd salaris. Milan Lucic hoort daar ook bij, maar past hij wel? Hij wordt 28 en je moet je afvragen of hij zijn beste jaren wil doorbrengen in een rebuild. Als hij dit jaar zijn tweede cup wint, kan Lucic het mogelijk niet erg vinden terwijl voor het team mag spelen waar hij vroeger fan van was. Afgelopen zomer gaf Lucic in een radioshow aan dat hij had gehoopt dat hij via een ruil naar de Canucks zou zijn gegaan. Hij lijkt (of leek) dus wel te willen.

Ook blijven de geruchten maar opkomen over een megacontract voor Stamkos van de Vancouver Canucks op 1 juli 2016. Volgens mij gaat Stamkos die deal alleen maar gebruiken als onderhandelingsmateriaal.

Bas: Er komt veel ruimte door wegvallen van de contracten van Prust en Vrbata. De werkelijke ruimte valt uiteindelijk eigenlijk altijd weer tegen. Jim Benning past over het algemeen niet zo goed op de centjes ( ook niet op zijn jongste talenten overigens, maar goed). Dat blijkt wel uit de contracten van deze zomer voor Derek Dorsett ($ 2,65 mln) en Luca Sbisa ($ 3,6 mln). Een mogelijke nieuwe deal van Hamhuis kan ook een groot deel opsnoepen. Als hij wordt geruild zie ik hem ook wel in de zomer weer in Vancouver tekenen.
In Vancouver werd voorheen verlekkerd gekeken (niet door mij) naar een mogelijk komst van Lucic, maar die lijkt prima op zijn plek in Los Angeles. De meest interessante namen zijn voor mij Loui Eriksson en Steven Stamkos. De stijl van Loui Eriksson past perfect bij Daniel en Henrik Sedin. Dat bleek ook tijdens het WK in Zweden en Finland in 2013.

En Stamkos?

Jeroen: Op jacht zullen ze misschien wel gaan, maar ik zie ze daarin niet slagen. Als je naar Vancouver gaat, weet je dat je in de schaduw staat van de Sedins. Daarnaast blijft er weinig over op het moment dat de Sedins stoppen en succes lijkt op korte termijn onhaalbaar. De Canucks moeten oppassen niet een Clarkson’tje te doen, want dat zie ik nog wel gebeuren.

Christian: De Vancouver Canucks zijn nog in de race voor een wildcard en een goede trade zou de ploeg uit Vancouver de benodigde boost kunnen geven. Heel veel aantrekkelijk trade materiaal hebben de Canucks niet. Alleen Dan Hamhuis en Radim Vrbata zijn versterkingen voor een andere ploeg. Daarnaast is Vancouver niet de meest aantrekkelijke plek om naartoe te gaan. Zeker op de korte termijn lijkt het mij onwaarschijnlijk dat er successen zullen worden geboekt bij ploeg uit West-Canada.

Ook leuk om te lezen