NHL 4-on-4: Trade Deadline Special

Door

Minnesota Wild v Calgary Flames

De trade deadline nadert. Tot 29 februari kunnen teams zich versterken voor de play-off push. De Toronto Maple Leafs zijn de afgelopen dagen al erg actief geweest. Welk team zal volgens jullie gaan verrassen op deadline day?

Christian: De teams die zullen gaan strijden om de Stanley Cup in de play-offs, gaan zoeken naar versterkingen om zo hun kansen te vergroten. Persoonlijk denk ik dan dat de Los Angeles Kings en de Washington Capitals de grootste spelers zullen zijn. Ook de teams voor wie een play-off ticket binnen handbereik ligt, maar nog minder zeker is willen waarschijnlijk een laatste poging doen om de play-offs te halen. Een trade is in dat geval een goede optie. Ook zou het mij niet verbazen als de Minnesota Wild nog het één en ander gaan uitproberen, een nieuwe coach betekent dikwijls ook wat nieuwe spelers.

Jeroen: De Pittsburgh Penguins maken er bijna een gewoonte van om op trade deadline nog wat te proberen. Als fan zie ik dat liever niet gebeuren. Met Trevor Daley en Carl Hagelin zijn er al twee tussentijdse versterkingen gekomen. Een nieuwe move zal weer ten koste gaan van de lange termijn en zal waarschijnlijk – weer – geen Stanley Cup opleveren. Daarom vind ik het niet waard om weer een dusdanige investering te doen. Ik wacht liever tot de Charlottetown Islanders zijn uitgeschakeld, zodat Daniel Sprong weer opgeroepen kan worden. Dat lijkt me een prima toevoeging voor de play-offs.

Geoff: Ik houd de Florida Panthers in de gaten. Zij staan op dit moment eerste in hun divisie en hebben een jonge en aantrekkelijke ploeg met veel potentie. Iedereen heeft het over Jagr en het seizoen dat hij heeft, maar ik verwacht dat ze zowel voorin als achterin routine in moeten gaan passen. Een paar roster moves zou dit team door twee rondes play-offs moeten brengen. Ook van de Washington Capitals verwacht ik het een en ander. Ondanks een exceptioneel seizoen, hebben zij wat mij betreft nog een verdediger nodig. Misschien zijn de Capitals de verrassing en doen ze niets voor de deadline!

Bas: Waarschijnlijk zullen de Capitals en Blackhawks de belangrijkste spelers op deadline day zijn. Dat zijn immers de favorieten voor de play-offs. De verrassing zal je dan toch wat verder omlaag op de ranglijst moeten zoeken. In de komende draft hebben Arizona, Carolina en Boston een extra pick in de eerste ronde. Arizona en Carolina lijken mij te ver weg om écht mee te doen om de prijzen. Van Boston kan ik dat niet zeggen. In Boston is veel veranderd deze zomer met de komst van Beleskey en drie first round pick. Daarnaast vertrokken Lucic en Dougie Hamilton. Don Sweeney (de GM) lag flink onder vuur, maar inmiddels staat de ploeg er prima voor in de Atlantic Division en heeft twee picks in elk van de eerste twee rondes. Met die assets kan je je ploeg heel sterk verbeteren.

En hou de Los Angeles Kings ook in de gaten! Zij houden Marian Gaborik op de injured reserve tot de play-offs om zo cap space te sparen. Een truc die de Blackhawks vorig jaar met Patrick Kane uithaalden toen ze Vermette aantrokken. De Kings zijn dus nog heel wat van plan.

Ook leuk om te lezen