NHL 4-on-4: Stay or go rookies, Montreal heerschappij, Bruce Boudreau en transfercheck

Door

Washington Capitals head coach Bruce Boudreau talks during a news conference at the Kettler Capitals Iceplex in Arlington, Va., Thursday, May 5, 2011. The Capitals we swept out of the playoffs by the Tampa Bay Lightning, losing Game 4 at Tampa on Wednesday night.(AP Photo/Luis M.

Vraag 3: Anaheim Ducks is dramatisch begonnen aan het seizoen. Is het ontslag van coach Bruce Boudreau aanstaande?

AA: Soms sta ik versteld van het gemak waarmee directeuren van voetbalclubs hun trainer bij het grofvuil zetten, maar in de NHL gaat het er net zo hard aan toe. Het ene moment kan je nog een held zijn van de club, om vervolgens niet veel later ontslagen te worden als het even slecht gaat. Boudreau moet echt gaan oppassen nu. Wat in zijn nadeel speelt is dat hij, ondanks de zeer succesvolle reguliere seizoenen van de afgelopen jaren, nooit echt wat klaar heeft kunnen spelen in de play-offs. Oke, vorig jaar de Conference Finals, maar ook dat is voor een club als Anaheim niet genoeg. Ik hoor in meerdere wandelgangen dat Ducks management Randy Carlyle al overweegt als vervanger. Boudreau is een zeer aanvallend ingestelde coach, daar houd ik van. Ook is hij de ex-coach van mijn favoriete cluppie Washington (in periode dat letterlijk iedere defensie in de NHL in hun broek scheet voor de monsteraanval van de Capitals) dus ik heb hoe dan ook een enorm zwak voor de beste man. Ik hoop dat Bruce het tij nog kan keren.

BR: Ik heb echt het idee dat dit nog wel goed gaat komen. De mazzel voor Anaheim is dat het in de Pacific Division speelt. Het is een relatief makkelijke divisie en de afstand met de top is nog klein. Tot vorige week stonden de Ducks samen met de Kings onderaan in de NHL. Inmiddels leiden de Kings de Pacific Division en is alles weer koek en ei in Los Angeles. Of Boudreau die kans nog krijgt in Anaheim betwijfel ik.

JV: Dat de Ducks het zo slecht doen verbaast mij. Boudreau was altijd juist een meester in het reguliere seizoen, ook al bij Washington. Met de prestatie van de ploeg in de play-offs afgelopen seizoen heeft hij wel enig krediet opgebouwd en daarom denk ik dat hij nog niet heel snel ontslagen zal worden. Deze vorm moet echter niet heel lang aanhouden, anders krijgt Boudreau het snel heet onder de voeten.

JD: In sport moet je resultaten halen en als deze er niet zijn, weet je wat er kan gebeuren… dus ja, mochten de Ducks blijven verliezen, zal het niet lang meer duren voor Boudreau. Maar laat ons niet vergeten dat de spelers toch ook wel boter op het hoofd hebben. Getzlaf en Perry zijn helemaal uit vorm. Een goed presterende Perry en Getzlaf zou al veel oplossen.

De statistieken van Anaheim zien er toch niet al te vet uit. Zes doelpunten gemaakt in zeven wedstrijden is echt beschamend. Het is dan ook moeilijk scoren als je amper kansen weet te creëren. Tegen Minnesota, afgelopen weekend, hadden de Ducks slechts 15 kansen. Een goed presterende ploeg haalt dat aantal in één periode. Werk aan de winkel, zowel bij de spelers als bij de coach.

Ook leuk om te lezen