NHL 4-on-4: Stay or go rookies, Montreal heerschappij, Bruce Boudreau en transfercheck

Door

SprongGoal

Vraag 1:  We naderen de 10 wedstrijden grens waarin clubs moeten beslissen welke rookies blijven en weggaan. Wie is de, op voorhand, meest onwaarschijnlijke rookie die mag blijven?

JV: Er zijn maar weinig spelers die hier aan voldoen en als ik er toch één moet noemen dan is dat Daniel Sprong. Onder de rookies zijn relatief weinig spelers van 18 of 19 jaar die aan deze regel voldoen en Sprong is nog altijd de meest verrassende naam in deze groep. Het is ook het meest onwaarschijnlijk dat hij mag blijven, gezien de hoge concurrentie. Anderzijds denk ik dat de kans heel hoog is dat Sprong ook een tiende wedstrijd speelt. Als de Penguins al hadden geweten dat zij Sprong geen tiende wedstrijd zouden gunnen, dan hadden zij Sprong wel naar huis gestuurd toen hij een nieuw visum moest aanvragen in Canada.

JD: Moeilijke vraag, want van zo nabij volg ik de rookies nu ook weer niet. Over de twee toppers zwijgen we natuurlijk, daar bestaat geen twijfel over. Voor de rest ben ik ook heel zeker dat S. Reinhart, Larkin en Ehlers gaan stijgen. Vooral die laatste twee hebben al heel wat indruk op mij gemaakt, wat een talenten! Verder denk ik dat Hanifin ook wel zal mogen blijven, ondanks een paar defensieve foutjes. Dan komen we bij Virtanen en Sprong en voor deze twee zie ik het minder positief in. Ik denk dat zij de grens niet gaan overleven en nog één jaartje het op een niveau lager wat ervaring mogen opdoen. McCann van Vancouver zal hetzelfde lot ondergaan, vrees ik. Als ik dan toch één naam moet geven, dan wordt het onze eigenste Sprong. Voor mij is hij de meest onwaarschijnlijke rookie die mag blijven (van de spelers die ik genoemd heb).

AA: Een naam die er voor mij tussen uit springt is Colton Parayko van de St. Louis Blues  Begon als een vrij onbekende rookie aan het seizoen en had bovendien nog weinig ervaring op professioneel niveau. De verdediger doet het uitstekend met vijf punten in acht wedstrijden, waarvan drie goals. De Blues staan bekend als een team met een sterke defensie dus dat maakt de prestaties van Parayko extra knap. De Blues zullen zich in ieder geval geen zorgen hoeven maken over hun achterste linie, nu één van hun rookies boven verwachting presteert. Verder is Nikolaj Ehlers een positieve verrassing, hoewel zijn statistieken in junior hockey al deden vermoeden dat hij ook op NHL niveau schade zou kunnen gaan aanrichten.

BR: Puur als je kijkt naar de positie in de draft is een langer verblijf van Daniel Sprong het meest onwaarschijnlijk. Maar wat mij betreft zeker niet onmogelijk. Andere spelers die in de tweede ronde zijn gedraft en direct de NHL halen zijn recent Ryan O’Reilly en Patrice Bergeron. Dat is een mooi rijtje om Daniel Sprong bij te voegen.

Ook leuk om te lezen