Sharks winnen en dwingen game 7 af

Los Angeles Kings v San Jose Sharks - Game Six

De San Jose Sharks traden gisteren in game 6 aan tegen de Los Angeles Kings. Door de 3-2 achterstand in de series moest er gewonnen worden door de Sharks om enig uitzicht te houden op de Conference Finals en dat deden zij dan ook. Een felbevochten 2-1 overwinning zorgt ervoor dat de series naar een allesbeslissend duel gaat.

Thornton

De Sharks begonnen sterk en hadden het initiatief in handen. De eerste pogingen werden gepareerd door wie anders dan Jonathan Quick, maar Joe Thornton wist na iets meer dan zes minuten de score te openen. Niet veel later waren de Kings dicht bij de gelijkmaker, maar Niemi en de paal brachten redding voor de Sharks.

Vroeg in de tweede periode wist TJ Galiardi met een prachtig schot door de benen van verdediger Robyn Regehr de score te verdubbelen. Na de goal van Galiardi werden de Kings iets agressiever en hadden opnieuw kansen om een aansluitingstreffer te scoren. De treffer viel uiteindelijk dan ook en het was een merkwaardige treffer. Dustin Brown schoot van achter de achterlijn tegen goalie Antti Niemi aan en de puck verdween uiteindelijk in het doel van de Sharks.

In de resterende minuten van de wedstrijd waren er kansen over en weer. Vooral Patrick Marleau kreeg een grote kans om de 3-1 te maken na een snel uitgevoerde tegenaanval van de Sharks. De Kings probeerden ook, maar echt gevaarlijk konden zij niet worden. De 2-1 stand bleef op het scorebord staan en daarom zal dinsdagavond in Los Angeles de beslissing in deze serie vallen.