NHL Recap: Quick leidt LA Kings langs Montreal, schiettent in Arizona

Vannacht een mooi vol programma, met maar liefst elf wedstrijden. En dat doordeweeks! De leiders van de Pacific en Atlantic namen het tegen elkaar op in Montréal, voor het duel tussen de Blues en Predators stonden twee zeer belangrijke punten voor de strijd in de Central op het spel en de Jackets en Coyotes ondervonden geen moeite om het net te vinden. Ed Versteeve en Rowdy van Grieken lepelen alles graag voor u op!

Montréal Canadiens – Los Angeles Kings

IMG_20151218_081630

Zowel Montréal, als Los Angeles, gaat momenteel soeverein aan de leiding in respectievelijk de Atlantic en de Pacific. Vannacht ontmoetten deze teams elkaar in de Bell Centre.

In de eerste periode werd LA overlopen, waardoor Kings-keeper Quick achttien reddingen moest maken, maar hij maakte ze allemaal. In de tweede periode wisten Doughty en Kopitar het net te vinden voor de bezoekers, tegen de verhoudingen in. Gaborik bezegelde het lot van Montréal in de derde periode met een empty netter. Ondanks de 45 schoten van Montréal tegen 20 voor LA, wonnen de Kings met 0-3.

Buffalo Sabres – Anaheim Ducks

IMG_20151218_081746

De Ducks zijn er nog steeds niet in geslaagd in play-offs gebied te komen dit seizoen, dus moest er echt gewonnen in Buffalo.

Slecht speelde Anaheim zeker niet, maar Sabres-keeper Chad Johnson had nou eenmaal een antwoord op alle 44 schoten die de Ducks afvuurden! Ducks-goalie Gibson was minder succesvol, want hij moest drie keer vissen, ondanks slechts 22 schoten op zich af te krijgen. Evander Kane, Jake McCabe en Jamie McGinn wisten allen het net te vinden namens te thuisploeg; 3-0 Sabres was de eindstand.

New Jersey Devils – Florida Panthers

IMG_20151218_081805

Dé kans voor Florida om te bevestigen dat de Panthers een serieuze play-offs kandidaat was. De Devils hadden voor de wedstrijd namelijk slechts twee punten voorsprong op de bezoekers, het New Jersey dat momenteel het laatste play-off ticket bezit.

De Panthers vlogen uit te startblokken, want na exact twaalf minuten stond het al 0-2, dankzij Jokinen en Kulikov. Deze voorsprong werd verder uitgebreid door Pirri, Reilly Smith en Logan Shaw (empty net). Sergey Kalinin deed nog wat terug voor de thuisploeg, maar 1-5 was de eindstand in Newark. Opvallend; New Jersey vuurde slechts zestien keer af op het doel van Florida.

Philadelphia Flyers – Vancouver Canucks

IMG_20151218_081653

De strijd om de play-offs ligt nog helemaal open in de Pacific, maar door de opmars van Calgary en Edmonton kan Vancouver zich niet veel misstappen meer permiteren.

In de eerste periode ging het gelijk op, met goede kansen voor beide ploegen. Michael Raffl was echter de enige die doel trof; 1-0 Flyers. De Canucks zetten daarna vol aan, maar dit leidde niet tot doelpunten, dankzij sterk keeperswerk van Steve Mason. Aan de andere kant was het Sean Couturier die in de derde periode Philadelphia naar een veilige haven leidde; het werd 2-0 voor de thuisploeg.

Toronto Maple Leafs – San Jose Sharks

IMG_20151218_081531

Net als Vancouver, moet San Jose scherp blijven voor de strijd om de postseason in de Pacific. Vannacht moest er dus gewonnen worden in Toronto.

Het begin was er, met een doelpunt van aanvoerder Pavelski na twee minuten. Marleau verdubbelde later die periode de voorsprong, maar dankzij Peter Holland, Leo Komarov, James van Riemsdyk en Michael Grabner stond Toronto na 42 minuten spelen met 4-2 voor. Vlasic en Nieto voorkwamen echter een nederlaag in reguliere speeltijd, door beide eenmaal te scoren. In overtime was Brett Burns de held voor San Jose; 4-5 Sharks.

St. Louis Blues – Nashville Predators

IMG_20151218_081424

Nashville Predators zit in een moeilijke fase. Van de laatste acht duels won het er slechts twee. St. Louis gaat aan de hand van Tarasenko weer prima. Vannacht ontmoetten de Central Division rivalen elkaar op het ijs van de Blues.

Goalies Rinne (NSH) en Allen (STL) maakten er een goalie duel van. Na 40 minuten hockey stond Nashville op een 1-0 voorsprong. Maar de Preds kunnen de laatste tijd moelijk een duel over de streep trekken. Zo ook vannacht. De Blues stapten met een 2-1 zege van het ijs af. Opnieuw een nederlaag voor Nashville.

Minnesota Wild – New York Rangers

IMG_20151218_081457

Een andere topploeg die het lastig heeft is New York Rangers. De ploeg verloor drie van de laatste vier duels en ziet de Caps weglopen. Minnesota is in vorm, want de ploeg pakte al acht duels op rij minimaal een punt.

De Wild waren de bovenliggende partij en dat kwam tot uiting in de score. Via 2-0 en 4-1, won de thuisploeg met klinkende cijfers; 5-2. Koivu was de grote man bij de Wild met 2 treffers en een assist. New York heeft in december een 2-4-2 serie. Werk aan de winkel!

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers

IMG_20151218_081308

De point streak van Patrick Kane is ten einde, maar er zijn meer spelers die de kar kunnen trekken bij Chicago. Edmonton Oilers won zes van de laatste zeven duels, een team dat oprukt dus.

Al snel bleek dat er voor de Oilers niets te halen viel in het United Center. Teravainen en Hossa waren de ‘grote heren’ van deze avond met resp 2 goals en een assist en 3 assists. Ook Panarin pikte zijn goaltje weer meer in de 4-0 zege van de Hawks, waar Crawford zijn derde shutout noteerde in vier wedstrijden.

Dallas Stars – Calgary Flames

IMG_20151218_081402

Red hot Flames. De ploeg uit Calgary is eindelijk opgestaan. Zes duels op rij won het en met die serie trad het vannacht aan tegen de league leaders; Dallas Stars. De Stars motor hapert echter een beetje, dus wellicht kansen voor Calgary.

Het leek business as usual te worden toen Oduya de Stars op 1-0 zette na twaalf minuten. Maar naaan het einde van P1 kwamen de Flames met een 2-1 voorsprong van het ijs af. In de tweede periode gooide Calgary het duel in het slot. Dallas zette aan, maar goalie Ramo stond zijn mannetje. Zege nummer zeven op een rij voor Calgary.

Colorado Avalanche – New York Islanders

IMG_20151218_081248

De Colorado Avalanche werden bestempeld als het lelijke eendje in de Central. Terecht. Maar langzaam aan melden de Avs zich in de strijd om de playoffs. New York Islanders wil graag aanhaken bij stadgenoot Rangers. Twee belangrijke punten te verdelen dus vannacht.

Drie treffers konden we noteren in dit duel. En ze werden over alle periodes verdeeld. Na 2x 20 minuten was de stand 1-1 door goals van Beauchemain en Nelson. De winnende treffer viel drie minuten voor tijd en kwam opnieuw van Beauchemain. De vierde zege op rij voor Colorado en voor het eerst dit seizoen boven de .500 grens (16-16-1) sinds de 2-2-0 start. De ploeg staat nog drie punten achter op Nashville voor een playoff ticket.

Arizona Coyotes – Columbus Blue Jackets

IMG_20151218_081207

Kermis. Schiettent. Geef het beestje een naam. Maar goals genoeg vannacht in het duel tussen Arizona Coyotes en Columbus Blue Jackets. Twee ploegen die het op dit moment ronduit lastig hebben.

Al binnen 3 minuten stond Columbus op 2-0, waarna Arizona terug vocht en een 3-2 voorsprong nam. De gelijkmaker en go ahead goal volgden binnen 10 (!) seconden van elkaar. Nog geen 60 tellen later was het alweer gelijk en 120 seconden verder was de stans 4-4. De Jackets namen een 5-4 voorsprong mee naar periode drie. Al snel tilden de teams de stand naar 6-5, waarna Dubinsky vlak voor tijd een 7-5 zege veilig stelde.

Het publiel werd de grote winnaar, maar de goalies en defensies moeten in de spiegel kijken als beide teams ook nog maar iets van een rol willen spelen dit seizoen.

Foto’s: Twitter