Einde seizoen voor Horton; dader Rome gestraft

Door

De Boston Bruins hielden een fikse kater over aan Game 3 van de Stanley Cup Finals. Ondanks de 8-1 zege stonden de gezichten van de spelers van de Bruins dinsdagmiddag op onweer.

Nathan Horton, de aanvaller in vorm bij de ploeg uit de Beantown, kreeg namelijk het bericht dat hij deze serie niet meer in actie zal kunnen komen. Na een ‘blind hit’ tackle van Vancouver Canucks-verdediger Aaron Rome kwam Horton hard terecht op het ijs. Zie hier het incident:

De 26-jarige Horton bleef minutenlang liggen op het ijs en de paniek sloeg hierdoor meteen toe. De aanvaller, deze finals al goed voor 17 punten, leek even zijn bewustzijn te verliezen, maar uiteindelijk bleek dat mee te vallen. Nadat de Canadees later per brancard was afgevoerd, kregen de spelers en begeleiding het bericht door dat Horton gewoon bij kennis was. Uiteindelijk hield de aanvaller ‘slechts’ er een hersenschudding aan over.

Voor dader Rome zitten de Finals er ook op. De verdediger kreeg dinsdagavond van de disciplinaire commissie van de NHL een schorsing van vier wedstrijd opgelegd. ,,Het was niet zo’n lastige beslissing om te nemen,” verklaarde een woordvoerder van de NHL later op de avond. ,,De overtreding was ver boven het niveau van wat toelaatbaar is en daarnaast raakte het slachtoffer dusdanig geblesseerd dat deze schorsing zeker op zijn plaats is.”

De NHL besloot aan het begin van dit seizoen ‘blind hits’ hard aan te pakken. Eerder dit jaar liep Pittsburgh Penguins-sterspeler Sidney Crosby een zware hersenschudding op. De Canadees speelde sinds januari geen minuut en is nog steeds aan het revalideren.

Foto: communities.canada.com

Ook leuk om te lezen