NHL 4-on-4: Over Sprong, rookies, schorsingen en coaches op de wip

Door

 duclair

Domi en Duclair lijken de Arizona Coyotes nieuw leven ingeblazen te hebben. Zijn zij daarmee geen grotere talenten dan de vier first overall picks in Edmonton?

Rowdy: Nee, absoluut niet. Hoe goed ze ook aan het seizoen begonnen zijn, ze moeten nog maar bewijzen of ze dit meerdere seizoenen vol kunnen houden. Ze komen echter niet in de buurt van het talent van een Taylor Hall, een van de meest onderschatte spelers in de NHL naar mijn mening. Hall zal altijd met Tyler Seguin vergeleken worden, omdat ze in 2010 als de twee grootste talenten golden. Seguin is volgens velen de betere, maar Hall heeft relatief meer geproduceerd in zijn loopbaan tot nu toe dan Seguin (0,88 points per game tegen 0,81), spelend voor een veel slechter team, al dwaal ik volgens mij nu een beetje af. Alleen Nail Yakupov heeft vooralsnog minder laten zien dan Domi en Duclair.

Ardin: Nee, dat zijn ze absoluut niet. Max Domi en Anthony Duclair zijn prima spelers met een mooie toekomst voor zich. Dat gezegd hebbende, vind ik het heel scheef om te suggereren dat zij – door hun sterke start in Arizona – grotere talenten zijn dan de first overall picks in Edmonton (McDavid laat ik er even buiten, omdat we zijn complete rookie season nog moeten zien). Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins en Nail Yakupov zijn stuk voor stuk spelers die door de Oilers direct na hun draft de NHL in zijn gestuurd – onder het mom van: ‘dit zijn spelers van een buitencategorie, dus dat komt wel goed’. Domi en Duclair daarentegen, kwamen op in organisaties die wat slimmer handelen dan die grafclub uit Alberta. Duclair kreeg bij de Rangers een jaar extra in de QMJHL, voordat hij daadwerkelijk een NHL wedstrijd speelde, Domi maakte zijn NHL debuut ook pas twee jaar na gedraft te zijn. Hall, RNH en Yakupov kregen die tijd niet om zich rustig te ontwikkelen alvorens ze de stap naar de big leagues maakten. Als dat wel zo was geweest, dan weet ik bijna zeker dat hun stats als eerstejaars nog veel indrukwekkender zouden zijn dan die van Domi en Duclair nu. Bovendien is het nog maar de vraag of laatstgenoemden dit seizoen in de buurt gaan komen van Hall en Nugent-Hopkins (Hall scoorde als rookie 22 goals in 65 wedstrijden, Nugent-Hopkins 52 punten in 62 wedstrijden).

Jens: Een beetje kort door de bocht, uitspraken op basis van enkele wedstrijden zijn altijd gevaarlijk. Eén van die picks is trouwens Connor McDavid, die toch wel van een heel ander kaliber is dan Domi (12th overall pick in 2013) en Duclair (80th overall pick in 2013). McDavid begint na een langzame start op stoom te komen in de NHL met twee goals en twee assists in zijn laatste twee wedstrijden. Neemt niet weg dat Domi en Duclair geweldig bezig zijn en de verpersoonlijking zijn van de sterke start van de Coyotes.

Bas: Zal ik er weer eens dwars tegenin gaan? Maar ik ben eerlijk als ik zeg dat ik liever naar Max Domi en Anthony Duclair kijk dan naar die vier in Edmonton. Bij de Oilers heb ik altijd het gevoel dat ik naar een paar vedettes kijk die vooral erg in zichzelf geloven. Connor McDavid mag je niet afrekenen op de wanprestatie van de afgelopen seizoenen, maar Taylor Hall, Nail Yakupov en RNH hebben gewoon echt te weinig gebracht. En als je dan ziet hoe fris, vol passie en met plezier Domi en Duclair de Coyotes op sleeptouw nemen, dan heb ik mijn keuze wel gemaakt. Dan hebben ze in Edmonton misschien meer skills, maar daar win je echt geen potjes mee.

Ook leuk om te lezen