NHL 4-on-4: Over Sprong, rookies, schorsingen en coaches op de wip

Door

richards

Sommige teams zijn werkelijk uit de startblokken geschoten. De Canadiens hebben bijvoorbeeld nog nooit zo’n goede start gekend. Een beetje een opportunistische vraag, maar welke coach moet wat jullie betreft vrezen voor zijn baan?

Rowdy: Het is algemeen bekend dat Anaheim, Columbus en Los Angeles erg teleur hebben gesteld tot nu toe. Daarom denk ik dat Bruce Boudreau (Anaheim) en met name Todd Richards (Columbus) moeten vrezen voor hun baan. Beiden lijken niet bijzonder veel vertrouwen van hun general manager te hebben, gezien hun korte termijncontracten. Sutter (Los Angeles) lijkt voorlopig wel veilig, omdat hij LA haar enige twee Stanley Cup-victories heeft bezorgd, omdat de Kings hun afgelopen twee wedstrijden wisten te winnen en omdat Sutter zijn Kings zó laat spelen, dat ze vaak de puck bezitten, wat vaak een bron van succes blijkt te zijn.

Bas: Het valt mij op dat Babcock in Toronto het maar niet op de rit krijgt! Geintje natuurlijk… In Anaheim moeten ze in ieder geval niet wanhopen, daar komt alles wel op de rit. Van Buffalo en Carolina mag niet veel verwacht worden, dus zou de coach ook niet op de wip moeten zitten. In Calgary houdt het nu ook nog niet over, maar Bob Hartley heeft net de Jack Adams Award op mogen halen tijdens de NHL Award Show. Ik ben geen fan van de beste man, maar hij zou toch wel veilig moeten zijn.

Er wordt gefluisterd dat Columbus heeft gesproken met John Tortorella. Als hij de nieuwe coach in Columbus wordt ga ik wel de wekker zetten als Blue Jackets vs Flames op het programma staat.

Ardin: Veel teams die momenteel benedenmaats presteren hebben een coach die er of net zit, of in het recente verleden de nodige credit heeft opgebouwd en daarom niet meteen zal hoeven vrezen voor zijn baan. Toch is er één coach die wat mij betreft wel degelijk in de gevarenzone zit: Todd Richards van de Columbus Blue Jackets. Zijn team staat stijf onderaan met nul punten uit zes wedstrijden. Zeker met de toevoegingen van afgelopen zomer hadden de fans in Columbus toch wel wat meer verwacht dan de dramatische start die Columbus heeft gemaakt. Ik geef Richards nog een wedstrijd of vijf, als het tij dan nog steeds niet gekeerd is vrees ik het ergste…

Jens: Het team dat het zwakst gestart is zijn de Columbus Blue Jackets. Vorig seizoen eindigden ze het seizoen heel erg knap met 15 overwinningen in de laatste 17 wedstrijden (15-1-1). Iedereen met een hart voor de Blue Jackets hadden dan ook heel wat vertrouwen in dit seizoen. Als je dan het seizoen begint met zes nederlagen op een rij, schiet er niets meer over van dat vertrouwen. Todd Richards kan toch maar beter maken dat hij stilaan punten begint te pakken, of hij zou wel eens de eerste kunnen zijn. Het schema van de Blue Jackets helpt alvast ook niet. Komende nacht hebben ze nog een thuiswedstrijd tegen de Islanders, maar daarna staan er vier verplaatsingen (MIN, COL, NJD en WSH) op het programma. Dat zou wel eens een héél zwakke start van het seizoen kunnen betekenen.

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen