NHL 3-on-3: McLellan in Edmonton, teleurstelling op WK en toekomst van Taylor Hall

Door

mclellan

1) Het lijstje met teams met interesse voor Babcock is gegroeid naar 4. Naast Buffalo, Toronto (en natuurlijk Detroit) heeft ook San Jose zich gemeld. Maar na een prachtig WK heeft McLellan gekozen voor de Edmonton Oilers. Verstandig?

AGP:
De Edmonton Oilers zijn rond met McLellan. Tsja, waarom ook niet? Babcock lijkt toch in Detroit te blijven en dan is McLellan voor de Oilers een prima alternatief. Voor McLellan kan het ook prima uitpakken. Bij Edmonton loopt natuurlijk al heel wat talent rond en dan komt Connor McDavid daar nog eens bij. McLellan heeft ervaring genoeg en hij zal na de afgelopen vier jaar maximaal een tweede ronde van de play-offs te hebben gehaald met San Jose, nu ook wel eens wat meer willen. Geen garantie dat hem dat in Edmonton wel gaat lukken, maar als het daar gaat draaien, dan zou het zomaar eens kunnen. Ik zou de gok ook wel wagen als ik McLellan was. Dit kan een prima tandem vormen met Peter Chiarreli.

JV:
Todd McLellan is een prima coach die ik eigenlijk overal wel zou durven neerzetten. Hij kon de laatste jaren in San Jose wel rekenen op een sterke basis. Omdat die basis is ontploft, is het uiteindelijk misgegaan. Ik denk daarom dat het goed is als McLellan instapt bij een team dat al een goede basis heeft. Detroit past het best in die omschrijving, maar zij zullen Babcock als eerste keuze zien.

Ik denk daarom dat de beste keuze voor McLellan Edmonton Oilers is. “Hebben die zo’n sterke basis dan?”, hoor ik jullie denken. Natuurlijk is de ploeg al jaren het lelijke eendje van de NHL. Met McLellan, McDavid en Chiarelli denk ik dat er volgend seizoen best een mooi seizoen in zit voor de Oilers. Een goede goalie, wat wingers en wat verdedigers zijn nog steeds broodnodig. En mocht het niet in één seizoen lukken de play-offs te halen? Dan zouden de Oilers eens moeten proberen geduld op te brengen.
AA:
Bij de Sharks hield McLellan er een aanvallende speelstijl op na, waarmee hij (afgezien van het uitblijven van grote play-off successen) een topteam neerzette. Ik ben wel benieuwd hoe snel hij het tij zal kunnen keren. Met de zeer waarschijnlijke komst van McDavid heeft het van talent uitpuilende aanvalskorps van de Oilers er weer een prachtige speler bij, komend seizoen. Ik blijf echter sceptisch over de defensieve filosofie van deze club. Eerlijk gezegd zou ik het leuker hebben gevonden om McLellan aan de slag te zien gaan bij Detroit. Misschien over vijf jaar.

Ook leuk om te lezen