NHL 3-on-3: McLellan in Edmonton, teleurstelling op WK en toekomst van Taylor Hall

Door
Edmonton Oilers v Calgary Flames
3) Taylor Hall en Jordan Eberle speelden een goed WK. Is het NU het moment voor Peter Chiarreli om één of beiden te ruilen voor ondersteuning met routine?

AGP:

Talent loopt er bij de Oilers voldoende, wat ervaring daarnaast erbij kan er voor zorgen dat het zomaar nog wat kan worden in Edmonton. Hall, McDavid, Eberle is natuurlijk een leuke aanvalslinie, maar één jonkie vervangen voor een wat meer door de wol geverfde speler lijkt geen gek idee. Edmonton heeft zowaar eens een luxe probleem. De Oilers zouden de Oilers niet zijn als ze van dat luxeprobleem uiteindelijk een hangende molensteen maken.
JV:
Beide spelers zijn juist NIET de spelers die de Oilers moeten laten gaan. Beide zijn wingers en juist dáár zitten de Oilers met een kwalitatief probleem. Als je dan ook nog je beste spelers laat gaan, wordt het er nooit sterker op. Leon Draisaitl heeft dit seizoen uitstekend gepresteerd in de WHL playoffs. Met Kelowna Rockets won hij de titel en Draisaitl was topscorer. Draisaitl is een center. Met McDavid, Nugent Hopkins hebben de Oilers al twee sterke centers. Nail Yakupov is een andere optie. Hij heeft een hoog verwachtingspatroon, maar maakt dat niet waar. Een gokje waard misschien voor een andere ploeg?

AA:
Met de aanstaande komst van wonderkind Connor McDavid, is dat op zich geen slecht idee. Persoonlijk zou ik Hall in het team houden en Eberle – hoe goed hij ook is – proberen te ruilen voor een solide topverdediger met aanvallende kwaliteiten. Dan doel ik niet op het kaliber Andrew Ference, maar op het kaliber Mike Green of Keith Yandle. Met al dat talent voorin, kun je je zoiets veroorloven.
Wat de Oilers zich absoluut niet kunnen veroorloven, is blijven voortborduren op de huidige defensie. Er moet iets veranderen, daar achterin. Anders zal dit team, ook met McDavid, een lachtertje in de league blijven. Mocht Chiarelli ervoor kiezen om zowel Hall als Eberle in zijn selectie te houden – ook geen verkeerde keuze – dan heeft hij genoeg andere aanvallers om mee te vissen in zijn zoektocht naar (defensieve) routine.
Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen