NFL Update: NFL, Ravens belemmeren onderzoek Rice

Door

Baltimore Ravens v Denver Broncos

De NFL en de Baltimore Ravens belemmeren het onderzoek van de spelersvakbond NFLPA naar het huiselijk geweld van Ray Rice. Dat beweert Richard Craig Smith, de advocaat die het onderzoek leidt. De league zou aangevraagde documenten en de gegevens van getuigen niet geleverd hebben aan de NFLPA, terwijl de Baltimore Ravens steevast weigeren om aan het onderzoek mee te werken.

“I am interested in the facts, and if we get cooperation from all the parties that were involved, we will have an understanding of what happened. We cannot accept public statements that call for transparency, candor and openness, and then not allow the investigators to do their jobs.”

De NFLPA zette het onderzoek in, apart van het grote onderzoek van de NFL zelf, in om na te gaan hoe de Ravens en de NFL als organisatie hebben gehandeld tijdens de gebeurtenissen die uitmondden in de schorsing van Rice. Het onderzoek is echter niet strafrechtelijk, en de partijen hoeven er daardoor ook niet aan mee te werken. Het onderzoek van de NFLPA is echter wel belangrijk als het gaat om het tonen van transparantie, iets dat NFL commissioner Roger Goodell tot stokpaardje heeft gemaakt.

“If the NFL is genuinely concerned about fixing the issues that led to an admitted mistake, then they should be honest and forthright about what they knew and when they knew it. We want both our team and Bob Mueller’s team each to be able to conduct a thorough review of all the relevant facts.”

De resultaten van het onderzoek van de NFL dat wordt geleid door Bob Mueller, voormalig directeur van de FBI, worden als het aan de eigenaren van alle NFL-teams ligt, openbaar gemaakt.

Broncos ontslaan safety na kopstoot

Een verhaal uit de categorie You can’t make this sh*t up. De Denver Broncos hebben donderdag vaarwel gezegd tegen safety John Boyett. De 24-jarige Boyett was een speler van de practice squad en werd ontslagen nadat hij woensdag werd opgepakt wegens het uitdelen van een kopstoot en bijbehorende klappen aan een taxichaffeur. De zwaar beschonken Boyett was daarin gezet om af te koelen nadat hij had geprobeerd om eten te stelen, gedreigd een bartender te slaan en weg te gaan zonder zijn rekening te betalen.

Daarna probeerde Boyett een shovel te stelen van een bouwplaats en, onsuccesvol als hij was, verborg zich in een berg met compost om te schuilen voor de politie. Nadat hij was ingerekend onder dwang van een tasergun, meldde Boyett dat de agenten dat ze maar contact moesten opnemen met zijn baas, John Elway. Vervolgens beukte hij met zijn hoofd nog een paar keer tegen de politiewagen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Boyett dit overkomt. Vorig jaar kreeg hij als rookie een plek op het roster van de Indianapolis Colts, maar ook daar werd Boyett ontslagen vanwege openbare dronkenschap en verzet tegen zijn arrest.

Overige headlines

  • Het had weinig gescheeld of Emmanuel Sander had bijna bij de New England Patriots gespeeld vertelt zijn agent Steve Weinberg. De huidige receiver van de Denver Broncos leeft na vier jaar in Pittsburgh weer helemaal op met Peyton manning als quarterback, en de Patriots zullen ongetwijfeld teleurgesteld dat ze niet hebben doorgezet om de receiver naar Foxborough te halen.
  • Hoewel de Washington Redskins niet kunnen wachten om Robert griffin III weer in te brengen, neemt Colt McCoy tegen Dallas de taken van de geblesseerde RGIII over. Griffin gaf gisteren nog een verklaring waarin hij zei dat zowel hij als het team het rustig aan doet en pas gaat spelen als zijn enkel volledig genezen is.
  • Het ziet ernaar uit dat Jadeveon Clowney zondag weer minuten gaat maken voor de Houston Texans. De linebacker speelde afgelopen maandag nog niet tegen de Pittsburgh Steelers na een terugkeer van een knie-operatie maar volgens headcoach Bill O’Brien maakt Clowney kans om weer te spelen tegen de Tennessee Titans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen