NBA Update: Lillard en Rose in vorm, BGCP3TV in HD

Door

NBA Stars Visit China

Afgelopen nacht was de laatste reeks van preseason wedstrijden. Aankomende dinsdag gaat het echte werk beginnen, dan begint de NBA. De jeugdige Minnesota Timberwolves hebben een aardige preseason achter de rug met vier overwinningen en wisten ook de laatste partij van de Bulls te winnen. Het wist zelfs een achterstand van dertien punten weg te werken in het vierde kwart. Mede dankzij de goede zes minuten van Zach LaVine, waar hij zes punten wist te noteren en drie rebounds.

Aan de kant van de Timberwolves liet Rubio zich weer gelden. Met negentien punten en vijf assists sloot hij de wedstrijd af. Maar als je tegen Bulls speelt gaat het over een man, Derrick Rose. Net als tegen Cleveland lijkt het meer dan uitstekend te gaan met de gerevalideerde point guard. In 32 minuten maakte Rose 27 punten en gaf hij vijf assists. Naast de score was hij overal in de wedstrijd bij betrokken en maakte een fitte indruk.

Lillard helpt Portland
Een geweldige eerste helft van Lillard zorgde ervoor dat de weg naar een overwinning open lag voor de Portland Trail Blazers. Het wist de LA Clippers achter zich te houden met een score van 99-89. In de eerste helft maakte Lillard al achttien van zijn 21 punten.

Overigens deed Blake Griffin ongeveer hetzelfde. Hij noteerde zeventien van de 21 punten in de eerste helft. Toch kwam Portland scherper uit de startblokken en wist de 17-4 voorsprong, die ze aan het begin hadden, te behouden.

Lakers’ president haalt uit
Afgelopen week kwam naar buiten dat Paul George in de herfst van 2013 naar Los Angeles kon, maar koos voor een contractverlenging, omdat niemand met Kobe Bryant wil spelen. Jeanie Buss, president van de LA Lakers, heeft een bericht voor spelers die niet met Kobe durven te spelen. “Elke free agent die bang is om met Kobe Bryant te spelen is waarschijnlijk een loser en ik ben blij dat ze dan niet naar ons team komen.”

De Lakers hadden afgelopen zomer nogal moeilijkheden om een versterking binnen te halen. Zowel Carmelo Anthony, Chris Bosh als Dwight Howard bleven trouw aan hun team en zagen een overstap naar Los Angeles niet zitten. Wel wisten de Lakers Jeremy Lin terug naar LA te halen. Op dit moment lijkt dat een gouden zet nadat bekend werd dat Steve Nash voor de rest van het seizoen eruit ligt met een blessure.

BGCP3TV in HD
Het is geen makkelijke naam, maar het is wel de nieuwe naam van de show van Blake Griffin en Chris Paul die ze voor het merk Jordan maken. Afgelopen vrijdag was de eerste aflevering te zien. Op een flauwe humoristische wijze proberen de grote mannen een geweldig beeld te scheppen van hun Jordans.

Blessure Oladipo
Victor Oladipo heeft niet veel geluk aan het begin van het nieuwe seizoen. Hij miste al het hele voorseizoen door een blessure aan zijn knie. Nu heeft het gezicht van Oladipo het zwaar te verduren gehad. Tijdens de training van donderdag heeft de guard van de Magic een elleboog in zijn gezicht gekregen, met een breuk als gevolg. Zaterdag zal Oladipo onder het mes gaan en hij mist sowieso het eerste duel van de Magic tegen de Pelicans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen