NFL Update: Manning wil terugkeren bij Denver, Harbaugh in de steek gelaten

Door

San Diego Chargers v Denver Broncos

Gaat hij nou wél of niet met pensioen? Die vraag hangt rondom de persoon van Peyton Manning sinds zijn seizoen in januari abrupt werd beëindigd door de Indianapolis Colts. De terugkeer van de veteraan bij de Denver Broncos. De ene keer zegt Manning nog niet te willen stoppen, de andere keer ontwijkt hij vragen of hij nog door wil gaan met spelen.

Sinds Manning werd uitgeschakeld, heeft de 38-jarige quarterback genoeg tijd gehad om rustig zijn opties op een rij te zetten en gisteren gaf hij zelf duidelijkheid: Manning wil terugkeren bij Denver om nog een vierde seizoen voor de Broncos te spelen. ESPN berichtte gisteren dat Manning de afgelopen weken in New Orleans getraind heeft met een personal trainer, die op basis van verschillende kracht- en conditieoefeningen een goede evaluatie heeft kunnen maken van de fysieke en mentale gesteldheid van Manning.

Dat Manning terug wil komen, is natuurlijk uitstekend nieuws voor de front office van de Broncos en de nieuwe headcoach, Gary Kubiak, die anders waarschijnlijk Brock Osweiler als starter op had moeten stellen. Maar er hangen ook een paar haken en ogen aan. Zo zal de offense die Manning de afgelopen jaren onder John Fox speelde, nu veranderen door de komst van Kubiak. Daarnaast is er ook het financiële plaatje, namelijk een salaris van negentien miljoen dollar dat er bij zou komen. Geld dat anderzijds ook goed gebruikt zou kunnen worden om Demaryius en Julius Thomas in het team te houden.

Jim Harbaugh: ”De Niners lieten mij in de steek.”

Nu de San Francisco 49ers de naar Michigan vertrokken Jim Harbaugh hebben kunnen vervangen, zou je denken dat de ‘vete’ tussen Harbaugh en de Niners wel wat bekoeld zou zijn. Het tegendeel is echter waar. Harbaugh, die als headcoach van de Michigan Wolverines het football program weer naar grote hoogte moet brengen, zegt in de steek gelaten te zijn door de beleidsvoerders bij San Francisco.

In een interview zei Harbaugh dat de scheiding tussen de twee partijen minder mooi is geweest dan het verhaal dat de Niners destijds naar buiten brachten:

“Yes, I was told I wouldn’t be the coach anymore — and you can call it mutual. I wasn’t going to put the 49ers in a position to have a coach they didn’t want anymore. That’s the truth of it. I didn’t leave the 49ers, I felt like the 49er hierarchy left me.”

Het boterde al het hele seizoen niet meer tussen Harbaugh, de spelers en de beleidsvoerders van de San Francisco 49ers, wat de prestaties van het team niet ten goede kwam. Ook ging Harbaugh in op de geruchten dat de top van de Niners zouden lekken naar de media en dat de huidige coach, Jim Tomsula, al het gehele seizoen op zijn baan aasde. Na de afsluitende overwinning tegen de Arizona Cardinals afgelopen seizoen, werd Harbaugh op straat gezet.

Ray Rice biedt excuses aan en neemt afscheid van Baltimore

In een ingezonden brief aan de Baltimore Sun heeft Ray Rice zijn excuses aangeboden aan de inwoners van Baltimore. Rice werd dit seizoen, na een periode van twijfel bij de NFL, geschorst door commissioner Roger Goodell voor het slaan van zijn vrouw. Vervolgens werd zijn contract door de Baltimore Ravens ontbonden. Hij won in november het hoger beroep in zijn zaak en mocht weer direct gaan spelen, maar geen enkel team bood hem een contract aan.

Nu wel duidelijk mag zijn dat Rice geen toekomst meer heeft in Baltimore, nam hij in dezelfde brief afscheid van de stad, waar hij zeven jaar lang één van de sterkhouders van de Ravens was. Enkele passages:

“The last seven years that my family and I have spent in Baltimore have by far been the best of our lives. From the bottom of my heart, I thank you all for the love and support you’ve shown my family and I throughout my football career.”

“To all the kids who looked up to me, I’m truly sorry for letting you down, but I hope it’s helped you learn that one bad decision can turn your dream into a nightmare.”

“I love you all very much, and I’ll always be proud to say I played for the Baltimore Ravens.”

Ray Rice laat Maryland achter zich en vertrekt naar New York, waar hij hoopt zijn carrière nieuw leven in te blazen. De volledige brief is hier te lezen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen