NFL Update: Flinke fysieke tegenslagen voor o.a. Bears en Vikings

Door

NFL-Draft-Football-4Het zit de Chicago Bears de laatste jaren al niet echt mee op fysiek gebied en ook het seizoen 2015 begint met vrij dramatisch nieuws. Rookie wide receiver Kevin White heeft een fractuur in zijn linker scheenbeen en moet onder het mes. De eerste ronde keuze van de laatste NFL Draft (in Chicago) wordt op de ‘physically unable to perform list’ geplaatst en kan dus daardoor sowieso de eerste zes wedstrijden niet starten. Na zes wedstrijden hebben de Bears tot speelronde twaalf de tijd om hem weer op te nemen in de selectie of hem af te schrijven voor het hele jaar. Volgens general manager Ryan Pace is de kans vrij groot dat White het hele seizoen mist.

Trade
Chicago hoopte met de uitverkiezing van White het verlies van Brandon Marshall op te vangen, die werd getrade naar de New York Jets. Quarterback Jay Cutler had de laatste tijd nog veel positieve woorden over voor de No. 7 pick die vorig jaar voor West Virginia college football speelde. Die andere grote naam, Alshon Jeffery, zal waarschijnlijk kunnen starten in de openingswedstrijd tegen aartsrivaal Green Bay Packers. Jeffery kampt momenteel met een beenspierblessure.

Sterspelers Jaguars in de ziekenboeg
De Jacksonville Jaguars moeten het de rest van preseason doen zonder twee sleutelspelers. Safety Johnathan Cyprien heeft een fractuur in een vinger, opgelopen in de oefenoverwinning op de Pittsburgh Steelers (23-21). Een operatie lijkt vooralsnog niet noodzakelijk. Ook Julius Thomas liep in die wedstrijd een blessure aan zijn hand op. De tight end lijkt op tijd weer fit voor de openingswedstrijd tegen de Carolina Panthers. Thomas noteerde de voorbije twee seizoenen 27 catches en zeventien touchdowns in de red zone. Alleen Jimmy Graham (20) en Dez Bryant (18) noteerden meer touchdown catches in de red zone.

Chargers gaan door met Rivers
De San Diego Chargers zijn een nieuwe overeenkomst aangegaan met Philip Rivers. De franchise quarterback zal nu tot 2019 verbonden zijn aan het team dat in 2009 voor het laatst de AFC West won. De deal heeft een waarde van ongeveer 83 miljoen dollar, waarvan 65 gegarandeerd. Een gigantisch bedrag dus, het meeste gegarandeerde geld voor een speler met een soortgelijk contract in de league. Rivers maakte eerder al duidelijk dat hij voor de start van het reguliere seizoen een nieuw contract wilde. Het is overigens nog maar de vraag of Rivers in 2019 nog in San Diego speelt. De Chargers bekijken de mogelijkheden om te verhuizen naar Los Angeles. Rivers speelt sinds 2004 voor San Diego, na een draft-day trade met Eli Manning (New York Giants) en startte iedere wedstrijd nadat hij het stokje overnam van Drew Brees (New Orleans Saints). Dat zijn nu 144 wedstrijden, op Peyton Manning (167) na, de langste streak in de NFL. Rivers is vijfvoudig Pro Bowler.

Flinke aderlating voor Minnesota
De wedstrijd was nog maar net onderweg en de Minnesota Vikings hadden hun eerste significante blessure al binnen. Right tackle Phil Loadholt scheurde al vroeg in de wedstrijd met de Tampa Bay Buccaneers (26-16 winst) zijn achillespees. Een MRI zal vandaag naar alle waarschijnlijkheid voor confirmatie zorgen. De 29-jarige Loadholt werd in 2009 in de tweede ronde van de NFL Draft gekozen en miste het einde van het vorige seizoen ook al door een spierblessure. Hij is één van de beste betaalde right tackles in de league en een belangrijke steunpilaar voor running back Adrian Peterson. Hij zal waarschijnlijk worden vervangen door rookie en vierde ronde keuze T.J. Clemmings.

Nog meer blessureleed
Deze NFL Update wordt er niet vrolijker op. Zo verliezen de Washington Redskins tight end Logan Paulsen voor dit seizoen. Hij moet onder het mes na een op de training opgelopen teenblessure. Dit nieuws komt nog maar net nadat hoofdcoach Jay Gruden liet weten dat Niles Paul, de eerste keus op de positie van tight end ook het hele seizoen moet missen dankzij een enkelblessure. De St. Louis Rams moeten het in hun secondary doen zonder E.J. Gaines. De altijd betrouwbare cornerback moet naar alle waarschijnlijkheid het hele seizoen aan zich voorbij laten gaan na een operatie aan zijn voet. De New Orleans Saints zijn nog onzeker over het op tijd fit zijn van running back C.J. Spiller. Hij had vorige week een knieblessure en het is de vraag of hij fit is voor het reguliere seizoen.

Uitslagen oefenwedstrijden:

Vrijdag
Carolina Panthers 25 Buffalo Bills 24
Tennessee Titans 24 Atlanta Falcons 31
Pittsburgh Steelers 21 Jacksonville Jaguars 23
New York Giants 10 Cincinnati Bengals 23
St. Louis Rams 3 Oakland Raiders 18
Denver Broncos 22 Seattle Seahawks 20

Zaterdag
San Francisco 49ers 10 Houston Texans 23
Tampa Bay Buccaneers 16 Minnesota Vikings 26
Kansas City Chiefs 34 Arizona Cardinals 19

Zondag
Indianapolis Colts @ Philadelphia Eagles (19:00)

Foto: cbschicago

Ook leuk om te lezen