NFL Update: Eagles kiezen starter

Door

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Usa-today-9307384.0.jpg

Wentz start voor Eagles

De Philadelphia Eagles hebben officieel bekend gemaakt dat Carson Wentz de startende quarterback wordt dit seizoen. De rookie krijgt het vertrouwen van coach Doug Peterson om het seizoen te beginnen. Vorige week zou dit nog een verrassing zijn geweest, maar toen vertrok Sam Bradford ineens naar de Minnesota Vikings middels een trade, als vervanger van de zwaar geblesseerde Teddy Bridgewater.

Het vertrek van Bradford vergrootte de kansen van Wentz om als starter het seizoen te beginnen. Ondanks dat hij de laatste drie wedstrijden heeft gemist in de voorbereiding, krijgt hij toch het vertrouwen van coach Peterson. De Eagles hebben flink geinvesteerd om hem met de 2de pick van de draft te halen, via een trade met de Browns en willen hem graag het vertrouwen geven. Hopelijk krijgt hij wel de tijd en het krediet om zich het niveau eigen te maken, anders gaat de zoveelste jonge quarterback ten onder. Chase Daniel zal zijn back-up zijn.

Hester nog een jaar NFL

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Devin_Hester_2014.jpg

De Baltimore Ravens hebben return specialist Devin Hester voor één jaar vastgelegd. Hester speelde de laatste twee jaar voor de Atlanta Falcons en daarvoor acht jaar voor de Chicago Bears. Hij zat nog zonder werkgever en de Ravens waren nog op zoek naar iemand voor de rol van returner.

Hester deed al tweemaal een work out voor de ploeg uit Baltimore en kwam succesvol door de medische keuring. Hester is één van de beste returners aller tijden met 19 return touchdowns en de Ravens hopen dat hij dat aantal nog wat kan opschroeven komend seizoen.

Bears versterken aanvalslinie

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Packers'_linemen_Josh_Sitton_(71)_and_Mark_Tauscher_(65).jpgDe Chicago Bears hebben guard Josh Sitton voor drie jaar vastgelegd. De 3x All-Pro werd zaterdag gecut door de Green Bay Packers en tekende zondag een contract bij de ploeg uit Chicago. Sitton miste slechts twee wedstrijden in zijn carrière en zal naar verwachting vanaf het begin starten bij de Bears.

Verder gaven de Bears hun startende guard Kyle Long een nieuw vierjarig contract. Hij had nog twee jaar contract te gaan, maar de Bears wilden hun waardering laten zien aan hun first round pick van 2013, door hem te belonen met een nieuwe verbintenis.

Flinke klap voor defensie Steelers

Slecht nieuws voor de Pittsburgh Steelers. Linebacker Bud Dupree lijkt voorlopig nog uitgeschakeld. Hij wordt binnenkort geopereerd aan een gescheurde spier in zijn buik. Het lijkt er op dat de Steelers hem nog wel terug verwachten in het laatste deel van het seizoen, maar dat blijft afwachten.

De klap is erg groot voor een defensie die naarstig op zoek is naar meer sacks. Sinds 2010 wist niemand van de Steelers 10 of meer sacks te noteren. De verwachting was dat Dupree dit jaar de dubbele cijfers had kunnen halen en zijn doorbraak zou beleven. Helaas moeten deze verwachtingen voorlopig in de koelkast.

Overige headlines:

  • J.J. Watt door medische keuring. Mag weer beginnen met trainen.
  • Barack Obama vindt dat Kaepernick het (grond)recht heeft om te protesteren.
  • L.J. McCray niet door medische keuring. Trade van 49ers naar Seahawks teruggedraaid.
  • Green Bay Packers receiver Jordy Nelson is fit voor week 1.
  • Redskins first round pick Josh Doctson hervat training.
  • Kicker Robbie Gould released door Bears, na meer dan 10 jaar trouwe dienst.
  • Julio Jones traint weer voor het eerste weer voluit vanaf woensdag.
  • 49ers Bruce Miller gearresteerd vanwege geweld incident.

Ook leuk om te lezen