Patriots verslaan Dolphins, maar verliezen Garoppolo

garoppolo
De New England Patriots hebben ook hun tweede wedstrijd zonder Tom Brady en Rob Gronkowski gewonnen. Onder leiding van Jimmy Garoppolo kende de ploeg uit Foxborough een vliegende start, maar vier minuten voor rust ging de quarterback met een schouderblessure naar de kant. De comeback van de Dolphins kwam te laat, want rookie Jacoby Brissett leidde de Patriots naar een 31-24 zege.

Garoppolo bewees net als vorige week een uitstekende vervanger van de geschorste Brady te zijn. Daar waar de verdediging van Miami vorige week nog indruk maakte tegen Seattle was het niet opgewassen tegen Garappolo. De quarterback gooide in het eerste kwart twee touchdowns voor een 14-0 voorsprong, een weelde die zelfs voor de Patriots niet normaal is.

In het tweede kwart volgde touchdown pass nummer drie voor de Patriots (2-0) en er leek niets aan de hand voor de thuisploeg.

Tot Kiko Alonso van de Dolphins (0-2) Garoppolo tackelde op het moment dat die een pass verstuurde. De quarterback raakte hierbij geblesseerd aan zijn schouder en moest de wedstrijd verlaten.

De derde quarterback van de Patriots is Brissett, een derde ronde keuze in de afgelopen draft. Hij leidde de Patriots aan het begin van het derde kwart naar een nieuwe touchdown, en een 31-3 voorsprong. Hoogtepunt tijdens de drive was deze run van Blount voor een first down.

Ballgame zou je normaal gesproken zeggen, maar de Dolphins gaven niet op en scoorden drie touchdowns op rij. Stephen Gostkowski kreeg een minuut voor tijd de kans het duel definitief te beslissen, maar de kicker miste de field goal en Ryan Tannehill kreeg een laatste drive richting een verlenging. De quarterback van de Dolphins wist de endzone te vinden, maar het was niet een receiver van de Dolphins die de bal ving, maar Duron Harmon van de Patriots, waardoor de Patriotfans opgelucht adem konden halen.

De vraag die Patriots echter vooral bezig zal houden is hoe het met de schouder is van Garoppolo. De Patriots komen komende donderdag al weer in actie, dus er is maar weinig tijd voor de spelverdeler om te herstellen voor het duel met de Texans.

First down
De Pittsburgh Steelers hebben een belangrijke zege geboekt op concurrent Cincinnati. De Bengals wisten het duel in de slotfase nog spannend te maken, maar twee fumbles ontnamen de ploeg van Andy Dalton de kans om gelijk te maken, waardoor de Steelers met 24-16 wisten te winnen.

Lang leek het niet meer spannend te worden in Pittsburgh (2-0), want vooral de verdediging van de thuisploeg domineerde. Daarbij komt dat de Bengals niet echt wisten te profiteren van de twee intercepties die Ben Roethlisberger in het eerste kwart gooide. De Bengals (1-1) haalden hier drie punten uit, terwijl Big Ben zijn intercepties compenseerde met drie touchdown passes in de wedstrijd.

Dit leverde Pittsburgh in het vierde kwart een 24-9 voorsprong op en het duel leek beslist, maar een touchdown van de Bengals bracht de bezoekers terug tot op een score. De Steelers konden het duel niet uitspelen en moesten twee keer snel punten, maar fumbles van de Bengals maakte aan alle hoop een einde.

De Steelers wisten hierdoor de eerste twee wedstrijden te winnen, ondanks de schorsing van onder meer Le’Veon Bell.

Third & Long
De Baltimore Ravens (2-0) overleefden een zwakke start tegen de Cleveland Browns (0-2). De ploeg onder leiding van Joe Flacco wist de Browns na het eerste kwart van het scoren te houden, waardoor een 20-0 achterstand omgedraaid kon worden in een 25-20 overwinning.

Na de blessure van RGIII moesten de Browns een beroep doen op veteraan Josh McCown. De 37-jarige quarterback schoot uit de startblokken, want de eerste drie drives leverden allemaal een touchdown op voor de Browns. Toch ging het bij de laatste touchdown al mis, want het extra punt werd geblokt en door de Ravens terug gelopen voor een eigen two point conversion.

Toch was er nog niets aan de hand voor Cleveland, want de favoriet voor de eerste pick in de komende draft had na het eerste kwart een 20-2 voorsprong, een ongekende luxe voor de ploeg.

Voldoende voor de zege was het nog steeds niet. De Ravens scoorden tien punten in het tweede kwart en de eerste drive van de tweede helft leverde opnieuw een touchdown op, waardoor de achterstand nog maar een punt was, 20-19. Het scoren ging hierna echter nog maar moeizaam, onder meer door de tweede interceptie van Flacco en een gemiste field goal van de Browns. Justin Tucker scoorde wel twee field goals voor de Ravens, die hierdoor een 25-20 voorsprong namen. McCown kreeg een laatste kans, maar gooide in de slotseconden een wanhoopspoging richting de endzone die onderschept werd door de Ravens, waardoor Baltimore voor de tweede week op rij niet wist te imponeren, maar wel weer wist te winnen.

Extra point
Brock Osweiler heeft een nieuwe ploeg, maar de Houston Texans (2-0) is hetzelfde opgebouwd als de Denver Broncos. Een sterke verdediging die fouten van de quarterback kan compenseren. Tegen de Kansas City Chiefs (1-1) gooide Osweiler twee intercepties, maar de verdediging zorgde er voor dat de Chiefs geen enkele touchdown wisten te scoren. Osweiler gooide er zelf wel een, en dit was het verschil in een wedstrijd die de Texans met 19-12 wisten te winnen.

In de eerste helft was de verdediging van de Texans dominant en forceerde het drie fumbles die het allemaal wist te veroveren. Het gaf Houston een 13-3 voorsprong, en omdat de Chiefs niet verder kwamen dan nog drie field goals kwam de zege niet meer in gevaar. Het is geen verrassing dat de Texans de eerste twee wedstrijden van het seizoen wisten te winnen, want Houston begint het seizoen traditioneel sterk.

Lees hier het verslag van de andere vier duels.