NFL 3-on-3: Wild Card editie

Door
David Tulis/UPI

NFC: WIE HALEN DE WILD CARD ROUND?

De Eagles kunnen zich al opmaken voor een weekje vrij. Minnesota staat er ook goed voor met 11-3 en de gehavende Packers en Bears nog als tegenstanders. Welke vier teams halen de play-offs ook in de NFC?

Luuk Dokter:
In de NFC zijn de Rams, Panthers en Saints nauwelijks nog te achterhalen in de wildcard race. Alleen het plekje van de Falcons is nog enigszins onzeker. Seattle en Dallas zullen morgen bepalen wie de Falcons onder druk blijft houden. Waarschijnlijk wordt dit Seattle. De Falcons moeten het nog opnemen tegen de Saints (W16) en de Panthers (W17). Zware tegenstanders en de Falcons verkeren niet in dezelfde vorm als vorig jaar. Seattle mag het daarentegen opnemen tegen de Cardinals (W17). Bij winst op de Cowboys in week 16 is het onvermijdelijk dat de Seahawks de wildcard spot van de Falcons overnemen.

Klaas-Jan Ter Veen:
De NFC South is het paradepaardje in de league dit jaar. Na de winst van Atlanta zijn de kansen voor de Lions, Seahawks en Cowboys behoorlijk afgenomen. Ondanks dat er nog onderlinge wedstrijden zijn zie ik de Panthers en Saints niet verliezen van de Bucs en dus blijft het in de NFC staan zoals het nu staat. De Rams, Saints, Panthers en Falcons mogen het gaan proberen. Dat betekent dat we gerenommeerde teams als Seattle en Dallas moeten missen deze keer.

Pieter Brouwers:
De NFC South zal drie teams het naseizoen afvaardigen. De Lions hebben de beste papieren van de achtervolgers, maar zelfs zij hebben het niet meer in eigen hand.

Ook leuk om te lezen