NFL 3-on-3: Wild Card editie

Door
Milwaukee Journal Sentinel-USA TODAY Sports

VAN WILD CARD NAAR SUPER BOWL?

De laatste keer dat een team vanuit de wild card ronde naar winst van de Super Bowl wist te vechten was begin 2013. De Baltimore Ravens wonnen toen vier wedstrijden op rij op de Lombardi Trophy te pakken. Daarna werd de Super Bowl vier jaar op rij gewonnen door een team met een first round bye. Zie jij een team in staat om deze reeks te doorbreken?

Luuk Dokter:
Persoonlijk zie ik twee wildcard teams die beter zijn dan enkele first round bye teams: de LA Rams en de New Orleans Saints. Om verder te komen moeten beide teams echter wel zien te winnen van, waarschijnlijk, de Eagles en de Vikings. Geen gemakkelijke opdracht. Ik acht het dus onwaarschijnlijk dat een wildcard team doorstoot richting de Super Bowl, maar áls het gebeurt, zullen het de Rams of de Saints zijn.

Klaas-Jan Ter Veen:
Ja, dat zou zomaar kunnen. Als Cam Newton het op z’n heupen krijgt vind ik de Panthers in de NFC echt een serieuze contender, maar de Rams zijn ook op het juiste moment in vorm en beginnen waarschijnlijk thuis. De Ravens zijn altijd lastig te verslaan in de play-offs. Voor iedereen. Bovendien begint Flacco punten te gooien. Dan is alles weer mogelijk. Het is afwachten hoe de Jags voor de dag komen als het er echt om gaat; hun nadeel is een QB die van heel ver komt.

Pieter Brouwers:
In de AFC zie ik de Ravens er het best toe in staat, hoewel ik betwijfel of ze het redden. Ik ben bang dat ze kwalitatief echt tekortkomen om het huzarenstukje te herhalen. Teams als Jacksonville, de Patriots en de Steelers zijn simpelweg beter.

Als een team het gaat doen, zal het in de NFC zijn. Daar is nu het onderlinge verschil veel kleiner. De Panthers kunnen zomaar de Super Bowl halen aangezien de gedoodverfde favoriet, de Eagles, het zonder Wentz moeten doen.

Ook leuk om te lezen