‘Willis & Smith kondigen pensioen aan, rumoer rond Kaepernick’

Door

Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers

Zowel Patrick Willis als Justin Smith zullen naar alle waarschijnlijk per direct hun carrière als speler beëindigen. Daarmee verliezen de San Francisco 49ers twee ervaren rotten, al komt vooral het nieuws van Willis als een totale verrassing. Gisteren maakte Frank Gore al bekend dat hij van plan is om San Francisco te verlaten voor Philadelphia. Met het vertrek van Smith en Willis verliest San Francisco in één klap drie dertigers die jarenlang de kern vormde van de 49ers.

Het besluit van Justin Smith komt niet als een hele grote verrassing. De 35-jarige defensive end, die sinds 2008 actief was voor San Francisco, zou al heel lang hebben getwijfeld om zijn carrière voort te zetten. De beslissing van Willis komt echter wel heel onverwachts. De linebacker, die onlangs 30 werd, is al sinds 2008 de absolute sterkhouder in de 49ers-defensie. Afgelopen seizoen viel Willis uit met een blessure, waarna hij zelf nog aankondigde “om sterker dan ooit tevoren terug te komen.”

Naast het vertrek van Gore, Smith en Willis, is het ook onrustig rondom quarterback Colin Kaepernick. Vannacht kwam het gerucht naar buiten dat de 49ers het niet erg zouden vinden om afscheid te nemen van hun quarterback middels een trade. GM Trent Baalke voelde zich genoodzaakt om het gerucht direct de grond in te drukken, terwijl de journalist in kwestie, Jayson Braddock, stug blijft volhouden dat er wel degelijk een kern van waarheid in zijn verhaal zit.

Tot dusver blijven de 49ers het echter in alle toonaarden ontkennen, en ook de doorgaans goed geïnformeerde Adam Schefter gelooft weinig van de berichten rondom Kaepernick.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen