Eagles hebben franchise tag klaar staan voor DeSean Jackson

Door

De Philadelphia Eagles lijken niet bereid wide receiver DeSean Jackson te laten vertrekken via free agency aan de start van het nieuwe league-jaar in maart. Volgens bronnen kan de wide receiver rekenen op de franchise tag, die teams in staat stelt hun belangrijkste spelers te behouden tegen een jaar salaris gebaseerd op het gemiddelde salaris van de vijf best betaalde spelers op zijn positie.

De Pro-Bowl receiver moest terugkijken op een teleurstellend seizoen, waarin zijn relatie met het team meerdere malen op scherp werd gesteld. Dat hij zijn contract bij de Eagles niet zou verlengen was door die situatie al wel duidelijk geworden. Eerder al gaf Jackson al aan geen probleem te hebben bij de Eagles te blijven als ze hem zouden ‘taggen’, een logische keuze gezien het salaris dat met de franchise tag meekomt. Naar verwachting zal die voor het komend seizoen in de buurt van tien miljoen dollar liggen voor wide receivers.

Ondanks de franchise tag is het nog maar de vraag of Jackson volgend seizoen in Philadelphia te zien is. Waarschijnlijk zullen de Eagles proberen een team zoeken om Jackson mee te ruilen, om zo een draft pick of speler terug te krijgen waar het team op de lange termijn op kan bouwen.

Tussen 20 februari en 5 maart kunnen teams één franchise speler aanwijzen.

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen