John Fox dag na uitschakeling in play-offs weg bij Denver Broncos

Door

461356866
De Denver Broncos en hoofdcoach John Fox hebben in onderling overleg besloten niet met elkaar verder te gaan. Het nieuws komt één dag na de uitschakeling van de Broncos in de play-offs door de Indianapolis Colts en een jaar na een finaleplaats in de Super Bowl. Fox heeft in totaal vier jaar in Denver gewerkt en had het met name in het seizoen van de Super Bowl lastig vanwege hartproblemen. Het vertrek van Fox zou wel eens het begin kunnen zijn van een totale make-over bij de Broncos.

De franchise telt tijdens offseason liefst zeventien free agents, waaronder sterspeler Demaryius Thomas en tight end Julius Thomas. Er doken deze week hardnekkige geruchten op dat defensiecoach Jack Del Rio belangrijke kandidaat is voor de vacature van hoofdcoach bij de Oakland Raiders en aanvalscoach Adam Gase staat ook in de belangstelling van meerdere teams.

Onder Fox behaalde Denver de maximale vier divisietitels in de AFC West, maar na de dramatisch verlopen Super Bowl van vorig seizoen kwam het niet meer goed met de Broncos. Natuurlijk was de klasse af en toe zichtbaar, maar de chemie bleek in de wedstrijd tegen de Colts aan beide kanten van de bal afwezig. Op de bepalende moment – in 2012 tegen de Baltimore Ravens, in 2013 tegen de Seattle Seahawks, in 2014 tegen de Indianapolis Colts – kon Fox zijn team niet naar een overwinning coachen. Grote vraag is nu of quarterback Peyton Manning nog toekomst heeft in Denver. Voor Fox is het in ieder geval voorbij.

Laatste nieuws:

Statement John Fox:

Wellicht kan Fox zijn tentje opzetten in Chicago:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen