Ohio State wint nationale titel in college football

Door

National Championship - Oregon v Ohio State

De Ohio State Buckeyes zijn de nieuwe nationale kampioen in het college football. In het AT&T Stadium in Arlington, Texas werden de Oregon Ducks van Heisman-winnaar Marcus Mariota verslagen met 42-20. Dit seizoen werd de nationale titel voor het eerst bepaald dankzij een play-off tussen vier teams.

Ezekiel Elliott was de ster van de avond. De running back van Ohio State stond er keer op keer voor zijn team en liep uiteindelijk drie touchdowns binnen. Het wedstrijdplan van de Buckeyes functioneerde uitstekend en zonder de vier turnovers van QB Cardale Jones, in pas zijn derde start ooit, was de uitslag mogelijk nog eenzijdiger geweest

Het is de derde nationale titel voor coach Urban Meyer, die eerder twee titels met Florida won en pas de tweede coach is met nationale titels bij twee verschillende scholen, samen met Nick Saban. “Deze titel dragen we vooral op aan elkaar, dit is een van de meest saamhorige teams in de sport,” zei Meyer.

Ohio State won dankzij twee reeksen van 21 onbeantwoorde punten. Eerst om op een voorsprong van 21-7 te komen en daarna, om na een comeback van de Ducks, de einduitslag op het bord te zetten. Mariota was voor Oregon geenszins slecht, maar de Buckeyes’ defensie trapte niet in de gebruikelijke trucs van Oregon en coach Mark Helfrich en dat bleek te sleutel tot alweer hun achtste nationale titel.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Ron 8 jaar ago

    De drops op 3rd down deden ze de eerste helft de das om. Daardoor liepen ze achter de feiten aan. Met al de returning starters ben ik benieuwd wie de Buckeyes volgend jaar moeten stoppen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen