Tom Brady

NFL 3-on-3: Trade Deadline & Midseason Awards

Door

1. TRADES!

De Trade Deadline zorgde voor ongekend spektakel dit jaar. Jimmy Garoppolo naar de 49ers moet de ommekeer zijn voor de franchise uit San Francisco. Of dat gaat lukken gaan we de komende tijd zien. In ieder geval doen de 49ers er alles aan om het tij te keren; iets wat niet gezegd kan worden van de Cleveland Browns.

Een franchise die inmiddels niet meer serieus te nemen is. De mislukte trade van Cincinnati backup quarterback AJ McCarron naar de Browns en het niet bieden op Garoppolo is de volgende in een reeks van fiasco’s rond de quarterbackpositie. Inmiddels is het net zo’n groot verhaal als de trades die wel doorgingen. Om het positief te houden: drie teams die er wel voor gaan dit jaar hebben hun aanval nog wat versterkt. Duane Brown naar de Seahawks, Kelvin Benjamin naar de Bills, Jay Ajayi naar de Eagles. Welk team heeft zijn Super Bowl kansen het meeste geholpen?

Marc Derix: Het is voor de Bills maar zeer de vraag of de knie van Benjamin voldoende gezond is. Zo ja, dan heeft Tyrod Taylor een prima target om naar te gooien. Ik denk dat de AFC East toch weer een prooi wordt voor de Patriots, dus de toevoeging van Benjamin zal te weinig blijken voor de Bills.

Kelvin Benjamin, nieuwe Buffalo Bill (Getty Images)

Ajayi komt bij de 7-1 Eagles terecht, dus het is niet zo dat hij een enorm verschil zal maken. De Eagles zijn serious contenders. Het zal waarschijnlijk ook niet zo zijn dat hij iedere snap de bal krijgt; er wordt toch verwacht dat hij meer als blocker gebruikt zal worden.

De Seahawks maken hier de beste trade. Na de “inmates running the prison” opmerking van Texans owner Bob McNair, ontstond de nodige wrijving tussen het ownership en Brown. Dit is de beste oplossing voor beide partijen. In Seattle hadden ze echt een upgrade op de left tackle positie nodig en met Duane Brown halen de Seahawks een drievoudig Pro Bowler in huis. Russell Wilson zal met een geruster hart op jacht gaan naar de NFC West division title. En misschien wel meer.

Merlijn van Dierendonck: Voor mij zijn de Seahawks de absolute winnaars van Deadline Day. De Seahawks hebben hun offensive line een mega upgrade gegeven met het aantrekken van Duane Brown, één van de beste tackles in de league. Jay Ajayi naar de Eagles is zeker een goede en logische zet van Philadelphia, maar zij hadden al een vergelijkbare back in LeGarrette Blount.

Luuk Dokter: Ondanks dat ik het liever niet zeg, is het niet meer dan redelijk: de kansen op de Super Bowl voor de Bills zijn nihil en worden slechts een klein beetje groter door het aantrekken van KB. Wat wel een enorme boost krijgt, is de kans om voor het eerst in 18 jaar in de play-offs te spelen.

De Eagles hebben de grootste naam aangetrokken, maar Ajayi had tot dusverre een teleurstellende vorm. Het zal ze helpen in de running game, maar het komt niet in de buurt van de impuls die Brown aan de Seahawks zal geven. Door zijn komst, wordt de grootste issue in Seattle aangepakt en daarom vergroten zij hiermee de meeste kans op de Super Bowl.

Ook leuk om te lezen