NFL Update: Bucs en Lavonte David verlengen met vijf jaar

Door

CMEKqTPUAAATwiO.jpg-large

De Tampa Bay Buccaneers hebben een belangrijke verdedigende kracht binnenboord weten te houden. De Bucs kwamen een vijf-jarige deal overeen met weakside linebacker Lavonte David. De deal heeft een waarde van 50,25 miljoen dollar, met een gegarandeerde som van liefst 25,56 miljoen.

Verder zitten er aantal doelstellingen in het contract verwerkt, waardoor de totale waarde verder kan oplopen tot 54,95 miljoen dollar.

Al sinds de afgelopen NFL Draft waren de twee partijen actief aan het onderhandelen over een nieuw contract. Door de deal wordt David in één klap de beste betaalde 4-3 linebacker binnen de league.

In 2012 werd David in de tweede ronde van de draft geselecteerd. Hij was één van de meest onderbetaalde spelers binnen de NFL. David zou zijn laatste rookie-contractjaar in gaan.

In zijn eerste seizoen was hij goed voor twintig tackles for loss, het op één-na-hoogste aantal voor een rookie sinds er in 2000 werd gestart met het bijhouden van deze statistiek. In 2013 deed hij er een schep bovenop met 145 tackles, zeven sacks, tien verdedigde passes en vijf onderscheppingen. Het werd beloond met een plek in het All Pro first-team.

HOF’er Frank Gifford (84) overleden

Ex-New York Giants speler, Hall of Famer en voormalig broadcaster Frank Gifford is op 84-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat liet zijn familie afgelopen zondag aan de Associated Press weten.

Gifford was één van de meest veelzijdige en iconische spelers in de geschiedenis van het American football. In 1956 werd hij gekroond tot MVP en leidde hij de Giants naar hun vierde NFL Championship.

In twaalf seizoenen werd hij acht keer geselecteerd voor de Pro Bowl, voor drie verschillende posities (defensive back, halfback en wide receiver), net voordat gespecialiseerde posities een belangrijke rol gingen spelen binnen de sport.

Voordat Gifford in 1964 met pensioen ging, wisten de Giants nog vijf keer de Championship Game te bereiken. Het is zonder enige twijfel de beste periode in de geschiedenis van de Giants.

Zijn familie liet in een verklaring weten dat ze “met trots terug kijken op het leven dat hij geleefd heeft” en dat ze zich “bevoorrecht voelen om geliefd te zijn geweest door zo’n fantastisch mens.”

Hall of Fame president David Baker liet weten dat Frank één van de spelers is geweest die verantwoordelijk was voor het populariseren van het spel: “Hij bouwde het op als een ongelofelijke speler en later als een ongelofelijke broadcaster. En ik denk dat hij ons allen leerde om van het spel te houden.”

Steelers-Vikings HOF Game markeert de eerste van vele ex-Super Bowl ontmoetingen die dit seizoen gaan plaats vinden

Kijk de kalender er goed op na en dan valt – voor de kenner – meteen iets op. Het beloofd wederom een spannend seizoen te worden. Mede door de waslijst aan ontmoetingen tussen teams die in het verleden tijdens een Super Bowl tegen over elkaar stonden. De wedstrijd van afgelopen nacht tussen de Pittsburgh Steelers en Minnesota Vikings was er zo één.

Liefst negentien van zulke wedstrijden zullen aankomend seizoen gespeeld worden. Alles heeft uiteraard te maken met het vieren van de vijftigste verjaardag van de Super Bowl. De NFL heeft speciaal voor dit seizoen het logo van een gouden kleur voorzien, iets wat ook op de velden van de teams zichtbaar zal zijn.

Super Bowl 50 zal op 7 februari 2016 gehouden worden in het Levi’s Stadium te Santa Clara, Californië, het stadion van de San Francisco 49ers.

De kosten voor het uitzenden van dertig seconden aan reclametijd zal de lieve som van vijf miljoen dollar kosten.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen