Luke Kuechly speelt de komende vijf jaar bij de Panthers

Door

luke-kuechly-carolina-panthers

Luke Kuechly heeft een nieuw contract getekend bij de Carolina Panthers. De inside linebacker tekende een vijfjarige extensie met een waarde van 62 miljoen dollar. Het maakt hem meteen één van de best betaalde spelers op de positie van ILB. Een positie die vaak financieel ondergewaardeerd wordt.

Kuechly zelf was – uiteraard – enthousiast over zijn nieuwe verbintenis: “Geweldig! En nu verder met zo hard mogelijk werken als dat ik kan.”

Verder bouwen

Het binnenboord houden van LK is  een belangrijke stap bij de opbouw van een team dat in de nabije toekomst om een plek in de Super Bowl moet gaan strijden. Quarterback Cam Newton werd eerder in het voorjaar al voor langere tijd vastgelegd.

Sinds zijn debuut binnen de NFL in 2012 werd hij tot twee maal toe geselecteerd voor de Pro Bowl en won hij in 2013 de prijs voor beste verdediger van het seizoen. En dat voor een speler die pas vier-en-twintig jaar oud is.

Eén van de beste

Onmiskenbaar één van de beste LB’s binnen de NFL, etaleert de jonge vedette elke wedstrijd weer hoe goed voorbereid hij ten strijde trekt. Al op deze – jonge – leeftijd en met ‘slechts’ een aantal seizoenen als bagage, is er geen discussie mogelijk zonder Kuechly’s naam te noemen als het gaat om de beste verdedigers binnen de NFL.

Wat maakt hem dan zo speciaal? Zijn uitmuntende coverage-skills. Hoe hij als geen ander een QB kan lezen in zone concepten en zijn natuurlijke instinkt om een favoriete receiver te herkennen en uit het spel te halen in route concepten.

Voorbereiding is één ding, om het uit te voeren zoals Kuechly dat kan, is een heel ander verhaal. Je zal de linebacker tijdens een play niet snel uit positie zien.

Om als relatieve nieuwkomer zo snel, zó goed en dominant te zijn, kan niet anders betekenen dan dat hij die X-factor heeft. De Panthers zagen dit als geen ander in en geven hem nu de beloning die hem toekomt. Aan (onder andere) LK om de Panthers naar een Super Bowl te leiden.

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Jeroen 8 jaar ago

    instinct

  2. Jeroen 8 jaar ago

    Luke is echt een beest. Alleen daarom al is elke Pantherswedstrijd geweldig.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen