Newsome maakt zich zorgen over Ray Rice

Door

Baltimore Ravens Rookie CampGeneral manager Ozzie Newsome van de Baltimore Ravens maakt zich grote zorgen over de arrestatie van Ray Rice. De belangrijkste running back van de tweevoudige wereldkampioen werd vorige week opgepakt bij een casino in Atlantic City. Dit weekend noemde Newsome tijdens de NFL Scouting Combine de ontwikkelingen “verontrustend.”

Uiteraard laat Newsome eerst alle ruimte aan de politie om de zaak te onderzoeken. De feiten die daaruit voorkomen zal de reactie van de franchise bepalen. Rice en zijn verloofde werden beiden opgepakt voor mishandeling. Er is videobewijs waarop te zien is dat Rice zijn vriendin bewusteloos slaat. TMZ toonde al eerder een video waarop de running back in plaats van een bal zijn vriendin aan haar benen uit de lift sleept.

Sancties
Ook Newsome heeft de beelden bekeken en geeft toe dat het er niet goed uitziet. Hij blijft echter verder gereserveerd in zijn reacties. Coach John Harbaugh verwacht vooralsnog dat Rice gewoon onderdeel uitmaakt van het team dat zich later dit jaar gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen. De NFL zal zich na de rechter ongetwijfeld ook nog gaan bemoeien met de zaak en dus kunnen Rice en de Ravens ook vanuit die hoek nog sancties verwachten.

Baltimore Ravens v Cleveland BrownsMarihuana
Wide receiver Deonte Thompson, ook van de Baltimore Ravens, is dit weekend gearresteerd voor het gebruik van marihuana. Hij is een backup die over de afgelopen twee seizoenen dertien wedstrijden speelde. De politie trof diverse zakjes met drugs aan in een auto waarin hij samen met twee andere mannen zat. Thompson scoorde nog nooit een touchdown voor Baltimore, maar nu dus wel een strafblad.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen