Panthers blijven ongeslagen na imposante zege op Packers

Cam
De Carolina Panthers hebben ook hun achtste wedstrijd gewonnen. De ploeg van Cam Newton deed dit met veel overtuiging, want de Green Bay Packers werden met 37-29 verslagen.

De Packers (6-2) scoorden nog wel de eerste touchdown van de wedstrijd voor een 7-3 voorsprong, maar daarna domineerde Carolina op eigen veld. De verdediging van de Panthers wist Aaron Rodgers en de Green Bay aanval aan banden te leggen, net zoals Rodgers er eerder tegen de Broncos ook al niet aan te pas kwam.

De Carolina Panthers (8-0) hebben een van de beste rushing attacks en Cam Newton is in staat om zelf ook met de bal te lopen. Dat zorgde er voor dat de voorsprong van de Packers snel teniet gedaan werd, want met deze rush werd het 10-7.

Na de touchdown wilde Newton de bal graag hebben, maar Julius Peppers wilde niet meewerken aan het feestje van Cam en gooide de bal weg.

Newton gaf niet op en wist de bal van de touchdown te bemachtigen en aan een van de aanwezige kinderen in het publiek te overhandigen.

De Panthers leken af te stevenen op een blowout, want negen minuten voor tijd ving rookie Devin Funchess een pass van Newton voor een 37-14 voorsprong. Maar de Packers en Aaron Rodgers geven nooit op. Mede door deze ongelofelijke pass van de MVP van vorig jaar wisten de Packers twee touchdowns op rij te scoren.

De Packers kregen daarna de bal terug bij een 37-29 achterstand en Rodgers bracht zijn team opnieuw in de redzone. Maar uiteindelijk zegevierde de defense van de Panthers, want op 4th and goal gooide Rodgers onder zware druk een interceptie, waardoor de Panthers hun twaalfde regular season wedstrijd op rij wisten te winnen.

First down

* Ook de New England Patriots wisten hun achtste wedstrijd van het seizoen te winnen en deden het op een even overtuigende manier. De Washington Redskins werden in het eerste kwart onder druk gezet en hoefden vervolgens niet eens voluit te gaan om ook de achtste wedstrijd van het seizoen te winnen, het werd 27-10 in het voordeel van New England.

De Patriots (8-0) lieten in het eerste kwart zien dat het de wedstrijd snel wilde beslissen. Tom Brady zorgde met zijn eerste drive voor een touchdown en de voorsprong en coach Bill Belichick verraste daarna met een onside kick.

De Redskins (3-5) waren duidelijk niet voorbereid op deze move en Patriots wisten de bal onmiddellijk te heroveren. Het was het bewijs dat de Redskins op alle vlakken te kort kwamen in deze wedstrijd.

Washington slaagde er niet in om een vuist te maken. Wel werd het de tweede ploeg die een pass van Brady wist te onderscheppen, maar de quarterback zorgde er met een tackle zelf voor dat de interceptie geen score werd.

De Patriots liepen vervolgens langzaam steeds verder uit, onder meer door in elk kwart punten te scoren. Hierdoor evenaarden de Patriots een oud NFL-record, met de kans om dit volgende week te verbeteren.

* De Pittsburgh Steelers wonnen in de strijd om de wild cards de belangrijke wedstrijd tegen de Oakland Raiders met 38-35, maar verloren mogelijk in de slotfase Ben Roethlisberger met een knieblessure. De quarterback moest van het veld worden gereden en de Steelers moeten afwachten hoe ernstig de blessure is.

De blessure van Big Ben kwam een week nadat La’Veon Bell al uitgeschakeld werd voor de rest van het seizoen. Dit leek tegen de Raiders (4-4) geen probleem, want de ploeg had altijd nog de beschikking over Antonio Brown. De Raiders D wist hem niet af te stoppen en bij rust had Brown al 180 receiving yards.

In het vierde kwart namen de Steelers (5-4) een voorsprong van 35-21 na onder meer deze indrukwekkende touchdown van Martavis Bryant die er voor zorgde dat de hele verdediging van de Raiders hem niet wist te tackelen.

Toch was het niet genoeg, want Derek Carr liet opnieuw zien enorme sprongen gemaakt te hebben en bracht met twee touchdowns de Raiders vlak voor tijd weer op gelijke hoogte, met hulp van Amari Cooper, die bij deze pass volkomen vrijgelaten werd door de Steelers.

Nadat Roethlisberger met op het oog een voetblessure het veld moest verlaten wisten de Steelers in de slotseconden nog een laatste drive neer te leggen, onder meer door deze vangbal van opnieuw Brown.

Een fieldgoal twee seconden voor tijd bezorgde de Steelers uiteindelijk de overwinning.

Third and long

* De New York Jets hadden het moeilijk met de Jacksonville Jaguars, maar zagen met een 28-23 overwinning hun play-off kansen verbeteren. Met een 5-3 record staat de ploeg uit The Big Apple nu alleen op de eerste wild card positie.

De Jets (5-3) hadden tegen de Jaguars (2-6) weer de beschikking over Ryan Fitzpatrick. De quarterback raakte vorige week geblesseerd aan zijn linkerduim, maar hij kon hier mee spelen. Wel hadden de Jets een ander probleem, kicker Nick Folk raakte tijdens de wedstrijd op mysterieuze wijze geblesseerd, waardoor de Jets geen field goals konden trappen, maar verplicht voor de touchdowns moesten gaan.

Kicker Ryan Quigley verzorgde de vier extra points, en deed dit foutloos, maar mogelijk mede door deze handicap konden de Jaguars in de buurt van de Jets blijven en hadden ze in het vierde kwart kansen om de leiding te nemen. Turnovers deden de Jags uiteindelijk niet voor het eerst dit seizoen de das om. Quarterback Blake Bortles was verantwoordelijk voor vier turnovers (twee intercepties en twee verloren fumbles) en na een punt van de Jets met minder dan vier minuten te gaan was het Nick Marshall die de bal aan New York verloor. De volgende touchdown zorgde er voor dat de Jets na twee nederlagen eindelijk weer een wedstrijd wisten te winnen.

Fitzpatrick zorgde met de zege ook nog eens voor een nieuw NFL-record.

Hij versloeg de Jaguars eerder in zijn loopbaan al als speler van de Titans, Texans, Bills en Bengals.

* Marcus Mariota kwam terug voor de Titans (2-6) in de wedstrijd tegen de New Orleans Saints en wist zijn team gelijk naar de tweede zege van het seizoen te leiden. De rookie moest de afgelopen twee wedstrijden met een blessure aan de kant blijven, en was bij zijn rentree direct scherp en zijn touchdown pass in de verlenging zorgde voor een 34-28 overwinning.

Mariota kreeg hierbij wel wat hulp van de verdediging van de Saints (4-5), want deze pass van Mariota kon door twee spelers van de Saints worden onderschept, maar uiteindelijk viel de bal in goede handen voor de Titans, met als gevolg een touchdown.

Extra point

* De Buffalo Bills (4-4) blijven in de race om een plekje in de play-offs. Na een bye week was de ploeg van Rex Ryan veel te sterk voor de Miami Dolphins. Vanaf het begin riepen de Dolphins de problemen over zichzelf af en de 33-17 nederlaag was niet meer dan terecht.

De Dolphins (3-5) begonnen dramatisch aan het duel met hun divisierivalen. Deze snap zeilde langs Ryan Tannehill voor een safety.

In de volgende drive leverde deze 42-yard rush van McCoy een touchdown op, waardoor het al heel snel 9-0 stond.

Tannehill bewees in deze trickplay misschien wel een betere receiver te zijn dan een quarterback, maar het was niet voldoende voor de Dolphins om een vuist te maken tegen de Bills.

* De Minnesota Vikings wisten ondanks het verlies van quarterback Teddy Bridgewater de St. Louis Rams (4-4) te verslaan en houden zo hun positie in de wild card race stevig vast. De Vikings (6-2) hadden wel een verlenging nodig om een 21-18 overwinning te boeken.

Bridgewater moest met een hersenschudding het veld verlaten na een overtreding van Lamarcus Joyner van de Rams. Voor de uitslag had het geen gevolgen, want Adrian Peterson rende in de verlenging ver genoeg richting de endzone voor de winnende field goal.

De wedstrijd leverde wel nog een belangrijke les op voor de NFL-spelers. Deze pass van de Rams was incomplete omdat het haar van Gurley de lijn raakte.