NCAA Tournament Voorspellingen – Third Round, Deel II

Door

Northern Kentucky v Wisconsin

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Gisteren vond het tweede van de derde ronde plaats, en dit waren de resultaten van de vierde ronde van de voorspellingen:

Results Round 3 Part 1

Michael Feith blijft voorlopig aan kop, met name omdat hij als enige niet op de bandwagon van Georgia State was geklommen. Verder was ondergetekende de enige die voorzag dat het als eerste geplaatste Villanova zich zou kunnen verslikken in NC State. Op naar het volgende deel dat vanavond plaats gaat vinden!

Zondag 22-03, 17:10 – #7 Michigan State Spartans vs. #2 Virginia Cavaliers

Vincent van Genechten: De Spartans zullen zich ongetwijfeld weren voor coach Tim Izzo. Maar dit Michigan State is simpelweg te min om het Virginia echt moeilijk te maken. Nu Justin Anderson terug is, gaan de Cavaliers deze game makkelijk pakken. Winnaar: Virginia. 

Michael Feith: De Spartans hadden het moeilijk tegen Georgia. Ze waren op laatst zeer slordig en dat kunnen ze zich niet veroorloven tegen Virginia. Winnaar: Virginia.

Justin Kevenaar: Het oogde misschien niet altijd mooi tegen Georgia, maar ik heb vertrouwen in deze Spartans. Ze gaven in de Big Ten finale alles tegen Wisconsin, en lieten daar zien waar ze tot in staat kunnen zijn. Virginia blijft naar mijn mening een kwetsbaar team, en niet een team dat, ondanks de hechte defensie, gebouwd is voor een championship run. De ACC gaat zijn perfecte record verliezen, met dank aan de magie van Tom Izzo en zijn Spartans. Winnaar: Michigan State.

Frank Wielaard: Dit opschrijven doet pijn. Ik ben fan van Spartans en Tom Izzo. That said, en de wetenschap dat Izzo zijn matige team weer knap klaar heeft gestoomd voor the Big Bance, Virginia heeft meer kwaliteit. Zeker nu Anderson fit genoeg lijkt. Maar als MSU doet wat het kan doen in maart onder Tom Izzo… Laat ik het zo zeggen. Als ik dit mis heb, I don’t care! Winnaar: Virginia.

Third Round Part 5

Zondag 22-03, 19:40 – #8 San Diego State Aztecs vs. #1 Duke Blue Devils

Vincent van Genechten: De Aztecs zullen hun allerbeste defense bovenhalen. Tegen één van de beste offensieve machines in college zal dat echter weinig uithalen. San Diego State heeft niemand om Jahlil Okafor te verdedigen en dat gaat de Aztecs zuur opbreken. Winnaar: Duke.

Michael Feith: Quinn Cook en Jahlil Okafor zagen er sterk uit tegen Robert Morris, en als ze het percentage blijven schieten zoals in die wedstrijd (63%), dan gaat niemand ze verslaan dit toernooi. Winnaar: Duke.

Justin Kevenaar: San Diego State is nog zo’n team waar een liefhebber van aantrekkelijke basketbal niet voor zijn plezier naar gaat kijken. We zagen gisteren in de wedstrijd tussen Kentucky en Cincinnati dat defensie zeker helpt, maar de Aztecs zullen denk ik nooit 40 minuten lang de aanval de Blue Devils bij kunnen houden. Winnaar Duke:

Frank Wielaard: Ik geloof niet in Duke dit seizoen. Team is niet diep genoeg om welk personeel probleem dan ook op te vangen. Maar zolang die problemen er niet zijn… De Aztecs begonnen tegen St John’s ineens raak te schieten. Met hun defense kan dat problemen opleveren voor de Blue Devils. Maar kan San Diego State dat ook tegen Duke? Nope. Winnaar: Duke.

Ook leuk om te lezen