Thunder thuis langs LeBronloze Cavaliers

Los Angeles Clippers v Oklahoma City Thunder - Game Five

Kevin Durant tegen LeBron James is een duel waar iedere basketballiefhebber elk jaar reikhalzend naar uitkijkt. De teleurstelling was gisteren dan ook groot toen bleek dat James het duel met de Thunder aan zich voorbij liet gaan vanwege knieklachten. Aan de andere kant was het een mooie test om te kijken of Kevin Love en Kyrie Irving de kar naar negen overwinningen op een rij kunnen trekken.

Aanvankelijk leek dat er wel op. De Cavaliers schoten uit de startblokken, maar gedurende de eerste helft knokte OKC zich terug en bij rust was de stand gelijk met ieder 47 punten. Even voor het einde van het tweede kwart hield de hele NBA zijn hart vast toen Irving (20 punten) naar zijn knie greep, nadat hij raar terecht was gekomen. Er werd gevreesd voor zijn kniebanden, maar gelukkig keerde hij bij aanvang van het derde kwart ‘gewoon’ terug op het veld.

Het derde kwart bracht de beslissing dit duel. De Thunder hadden een 10-0 run, waarin Serge Ibaka (7 punten) en Anthony Morrow (11 punten) driepunters wisten te raken en namen afstand van de ploeg uit de Eastern Conference. De Cavs probeerden in het vierde kwart wel terug te komen en verkleinden de achterstand tot vier punten, maar de tot dan toe stille Kevin Durant scoorde acht punten in de laatste twee minuten en daarmee was de buit binnen: 103-94. Topscorer werd Russell Westbrook met 26 punten.

tip-off
James Harden heeft zijn Houston Rockets langs de Sacremento Kings geleid. Na verlenging stond de teller bij de beste shooting guard in de NBA op 44 en de eindstand op 113-109. Harden was vooral in extra speelminuten op dreef met tien punten en was daarmee beslissend en leidde tot lovende woorden van zijn coach.

“Hij had het flink op zijn heupen. In verlenging was hij niet te stoppen”, aldus Kevin McHale, die dit seizoen 17-5 is met zijn Rockets. Harden was in de eerste 48 minuten ook erg actief, maar niet erg efficiënt. De man met de baard miste zeventien van zijn 27 schoten. Zijn team, dat zonder Dwight Howard speelde, schoot over de gehele wedstrijd slechts veertig procent raak. De thuisspelende Sacremento Kings schoten beter met ruim 46 procent, maar waren slordig in balbezit met 21 turnovers.

De Kings, die het nog steeds zonder DeMarcus Cousins moeten doen, leunen de laatste duels vooral op Rudy Gay. De voormalig speler van Memphis Grizzlies was echter niet in goede doen met dertien punten (4-18 FG). Gelukkig had sophomore Ben McLemore er wel zin in met 21 punten en ook Darren Collison (24 punten, 7 assists) liet weer zien beter te zijn dan vele vooraf hadden verwacht. De heren konden de nederlaag echter niet voorkomen.