NCAA Tournament – Players 2 Watch, Deel V

Door

ACC Basketball Tournament - North Carolina v Miami

Het is eindelijk zover: March Madness is here. En dat betekent naast geweldige wedstrijden, ook een kennismaking met de beste spelers die het college basketball heeft te bieden. In deze vijfde editie kijken we naar de floor leader van de North Carolina Tar Heels en de X-factor voor de West Virginia Mountaineers.

#5 Marcus Paige, point guard (derdejaars) voor de #4 North Carolina Tar Heels

Als UNC ergens wil komen, moet het rekenen op Marcus Paige. De junior point guard is zowat de enige betrouwbare shooter van zijn team, de floor leader, het hart en de ziel. Kortom: dé sterspeler van de Tar Heels. Tijdens het reguliere seizoen kon Paige de hoge verwachtingen niet volledig inlossen. Minder punten, slechter FG%.. Maar wel meer assists en minder turnovers.

De Tar Heels zijn een groep spelers dat bulkt van het talent maar enorm wisselvallig speelt. Tijdens deze editie van March Madness lieten ze wel al twee keer het beste van zichzelf zien, wat ze dan ook weer kunnen: presteren in big games. Paige liet vooral tegen Arkansas zien dat hij een baller is: 22 punten en vijf steals. Tegen Wisconsin zal hij werkelijk alles uit de kast moeten halen om zijn team naar de zege te leiden. Want alle bigs zullen hun handen vol hebben om Frank Kaminsky trachten te stoppen.

#3 Juwan Staten, point guard (vierdejaars) voor de #5 West Virginia Mountaineers

West Virginia treft Kentucky… Bummer! De Mountaineers staan voor de onmogelijke opdracht om de Wildcats een hak te zetten. En toch… Met Juwan Staten in de rangen zullen de guards van Kentucky het alvast niet makkelijk krijgen. Staten is een soort Russell Westbrook. Een atletische combo-guard met het hart van een winnaar.

Van defense is Staten niet vies, net als van big games en moments (zie video). Wie zijn statistieken bekijkt, ziet meteen dat hij minder efficiënt schoot en minder scoorde. En ook dat hij maar zes punten scoorde in de Third Round tegen Maryland. Maar wie zijn games bekijkt, ziet dat hij zich volledig geeft ondanks niet 100% fit te zijn. En dat hij al zes en zeven assists uitdeelde dit NCAA-toernooi. Als WVU speelt met het hart van Staten, maken ze misschien wel een kans(je) tegen de troepen van John Calipari.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen